HC Dalen möter Halmstad

HC Dalen beger sig på fredagen ner till Per Gessles födelsestad för att möta ortens hockeystolthet, Halmstad HF.

Mycket folk är att vänta då det är gratis inträde till matchen. Ni som inte har möjlighet att se matchen på plats, kan se den via denna länk.

De båda lagen kommer till match med helt olika formkurvor, träningsmatcherna inräknat har HC Dalen tre raka segrar, medan Halmstad har tre raka förluster (förlust 2­7 mot Troja i premiären av Hockeyettan södra)

HC Dalen gick ifrån premiären med en 5­1­viktoria mot nykomlingen Tyringe SoSS.

Stora segerorganisatörer i premiären var bland andra förstakedjan med David ”Tuppen” Fredriksson, Erik Glimberg och Tor Immo, som stod för åtta poäng i matchen. Fyra av dessa stod Erik Glimberg för (1+3).

­Det funkade bra med Immo och ”Tuppen”, det var bara att spela pucken vidare, säger Glimberg och skrattar.

Erik utvecklar resonemanget om varför poängen trillade in från hans klubba i premiären.

­Jag spelar som jag brukar, målet jag gör trillar ju in och de andra poängen kommer ju för att mina lagkamrater är effektiva, säger förra säsongens interna poängkung blygsamt.

Erik Glimberg har klart för sig vad som gäller på fredagskvällen.

­Det gäller att vi är med från början då det är fritt inträde, grindslanten kallas det och då brukar det komma mycket folk. Så vi måste vara beredda på att det kommer bli en anstormning i början av matchen. I övrigt så fokuserar vi på vårt eget spel.

Huvudtränaren Pelle Gustafsson är nöjd med vissa delar av Dalens premiärmatch. Vi visade upp en riktigt bra moral,men det var ingen helgjuten insats från vår sida.

Han hoppas på en förändring till Halmstadsmatchen.

­Det är första bortamatchen för säsongen och jag hoppas vi kan steppa upp. Mot Tyringe agerade vi inte, utan reagerade. Men det kan ha varit premiärnerverna som spelade in.

Laget mot Halmstad blir detsamma som besegrade Tyringe.

­Det kommer bli en tuff match, mycket publik. En rolig utmaning för oss och vi åker dit och spelar vårt spel, avrundar Pelle.

Henrik Skoglund

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.