Inför HC Dalen och Kristianstads IK

På söndagseftermiddagen är det dags för match igen för HC Dalens vidkommande. 

Kristianstads IK står för motståndet, en klubb som satsar mot Hockeyallsvenskan och ständigt är förekommande i toppen av Hockeyettan.

En tuff match är att vänta för HC Dalen när man möter seriefyran och fullpoängaren på bortaplan, som dessutom har bjudit på bra spel i sina två första matcher enligt rapporterna.

­Det blir en utmaning för oss att åka ner till Kristianstad, säger huvudtränare Pelle Gustafsson. Det blir verkligen ett test för oss som jag ser fram mot. Jag tror killarna är inne i det nu och jag hoppas vi kan göra en bra insats där nere.

Dalen har tagit fem av sex möjliga poäng i säsongsinledningen, detta trots att spelet i många stycken lämnat en del att önska.

­Energin och försvarsspelet har varit bra från vår sida i de två första matcherna, säger Pelle. Jag vill att vi vågar hålla pucken mer och längre i anfallszon och att vi vågar spela ut.

Lagkapten David Fredriksson ser fram mot Kristianstadsmatchen, men är medveten om att det är en tuff motståndare som väntar och att hela laget måste höja sig jämfört mot sist.

­Vi måste steppa upp ganska rejält sen sist om vi ska få med oss poäng hem imorgon. Vi kom inte alls upp i den nivå sist som vi önskar, vi tog många onödiga utvisningar och var fruktansvärt dåliga i powerplay.

Fredriksson är nöjd över att poängen har trillat in trots att laget själva inte är nöjt med spelet i de två första matcherna.

­Vi har bara släppt in två mål på två matcher och tagit fem av sex poäng trots att vi inte kommit upp i den nivå vi vet att vi kan. Det är bra och visar att det finns en jäkla bra moral i laget.

Laget blir detsamma som mönstrades mot Halmstad.

Henrik Skoglund

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.