PYLLEN: Hallby fick exakt den start på seriestarten som man ville ha

Hallbys damer premiärspelade mot Kungälvs HK i handbollens Div 1 södra och tog en välförtjänt seger tycker jag!

Hallby kom till dagens match med ett delvis nytt lag jämfört med förra året.

Många nya unga tjejer har tagit en plats i dagens Hallbylag, så förväntningarna var inte så högt ställda på en Hallbyseger, men jag tycker dom tog för sig bra och bjöd upp till kamp!
Sofie Andersson i målet kom att spela en avgörande roll, hon var sett över hela matchen Hallbys klart bästa spelare med flera spektakulära räddningar matchen igenom och räddade Hallbysegern med att ta matchens sista skott från en Kungälvsspelare!

Hon tycker jag var matchens lirare och skulle haft priset som bäste Hallbyspelare, som nu gick till Mikaela Almqvist som också gjorde en kanonmatch, dom två tillsammans med Madeleine Schlosser var Hallbys matchvinnare denna afton! Vid ställningen 22 -22 gjorde Mikaela och Madeleine var sitt mål och säkrade Hallbysegern!

Andra spelare som stod för framträdande roller var Emma Lövgren och Frida Högrell i första halvleken!
Dom nya unga spelarna Hanna  Tolstrup, Kicki Iveljic och Ebba Neppelberg tycker jag såg lovande ut stundtals och där finns mer att hämta!

Som sagt bra start för Hallby vilket är så oerhört viktigt att börja serien med en vinst vilket ger Hallbytjejerna ett större självförtroende att ta med sig in i nästa match, allting blir så mycket lättare och roligare för tjejerna nu med en vinst i ryggen!

Som jag bedömer det får Hallby slåss om platserna 4 till 8 i årets serie, jag tror inte Hallbytjejerna kan komma bland dom tre första, men får Hallby behålla dom här spelarna och förstärka med några nya spelare kanske man kan höja ribban till nästa år!

Dagens Hallbyspelare var Sofie Andersson som räddade Hallbysegern, hon sover nog gott inatt.
Det ska bli intressant och se vad som finns mer att hämta i dagens Hallbylag!

Pyllen

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.