HV drog på sig alldeles för många utvisningar

HVKRÖNIKA Det blev förlust med 3-1 borta mot Brynäs. 

Jere Karalahti kom tillbaka efter avstängning och drog på sig ett nytt matchstraff och Martin Thörnberg var skadad innan matchen ens påbörjats och även Teemu Laine fick utgå efter skada. Kevin Stenlund drog på sig 2+10 minuter i ett kritiskt läge i matchen.

HV drog på sig alldeles för många utvisningar och det håller inte om laget har toppambitioner. Jere Karalahti buades ut av publiken i Gävle men det stannade vid game misconduct 5+20 för interference.

När så många saknades har HV71 inte råd med detta. Hur allvarlig skadan är på Teemu Laine återstår att se. Närmast väntar bortamatch mot Modo.

HV71 ska ha en eloge för att de inte slutade att kämpa i allafall. Jag blir inte klok på HV71 denna säsongen. En femteplats och 6 poäng. Godkänt inte mer.

Ett orostecken är lagets alla skador samt alla utvisningar HV drabbas av. Ett utropstecken är kampmoralen i matcherna. Växjö och Örebros uppträdande mot HV71 var på tok för dåligt. De som har imponerat mest på mig så här långt är Mattias Tedenby och Teemu Laine och även plus till spelare som Filip Sandberg och Kevin Stenlund.

Jag gillar det jag såg senast hemma mot Örebro där HV kämpade i 60 minuter där HV har ett harmoniskt ledarpar i Johan Lindbom och Tim Brithen. Men alla skador sliter enormt på det material laget har.

Daniel Thörner
[email protected]

Missa inga nyheter! Gilla och följ Jmini.se på Facebook

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.