Mullsjö krigade till sig första segern

Efter en säsongsinledning med två raka förluster var pressen stor på Mullsjö att ta första vinsten. 

Det var en intensiv och stundtals stökig match som Mullsjö vann med 10-4. Sebastian Palmqvist gjorde två mål och sina första poäng för säsongen.

– Det var skönt att få trycka dit två bollar men det är skönare med seger, skulle jag säga, säger en glad Sebastian Palmqvist efter matchen.

Dalen inledde målskyttet då man gjorde 0-1 efter 6.02. Kim Ganevik, den andre tvåmålskytten i Mullsjö kvitterade efter 8.28 och knappt minuten senare rullade Mullsjö upp Dalenförsvaret ordentligt med ett par fina passningar. Sebastian Palmqvist kunde till sist bara vinkla in bollen i öppet mål efter en fin crosspassning från Kasper Hedlund.

Innan perioden var slut hade båda lagen gjort var sitt mål. Mulljös mål som betydde 3-2 gjordes av Johan Nygårdh.
Mullsjö gjorde de enda målen i andra perioden och ryckte ifrån till en tremålsledning 6-3. Målskyttar David Gillek, Kasper Hedlund och Elias Isaksson.

Mullsjö kontrollerade sista perioden. Dalen reducerade visserligen till 6-4 redan efter 1.01 men sedan vad det bara Mullsjö. Isaac Rosén som var fruktansvärt bra framförallt med sitt uppoffrande försvarsspel satte dit 7-4 efter 3.48.

Sedan var det dags för Sebastian att göra sitt andra mål för dagen.
–Hill skrek att någon skulle gå på djupet. Jag kan väl dra tänkte jag. Kasper (Hedlund) var i eget hörn, vänster hörnet och lyfte en lång ballong så kom jag fri från halva plan och så drog jag ner målvakten och la upp den i nättaket med backhand.

17.22 gör Henrik Olofsson 9-4 i öppen kasse när Dalen plockat ut målvakten och Kim Ganevik fastställer slutresultatet när han sätter dit 10-4.
Kim Ganevik och du gör två mål var annars är det fördelat på olika målskyttar. Är det en styrka?
–Det är det absolut. Jag sa förra året rätt mycket att Jimmie Pettersson var en målskytt som är svår att ersätta. Det är mer utspritt nu. Det är skönt att veta om någon har en dålig dag så kan någon annan kliva fram, säger Sebastian Palmqvist.
Nu blir speluppehåll i två veckor och nästa match för Mulljö är 11 oktober borta mot AIK.

Éric Moreau

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.