Mullsjö bekräftar att Anton Lindkvist slutar

– Jag har gått igenom 7 operationer i mitt vänsterknä. Förra veckan förstörde jag mitt andra knä som är friskt och jag kände direkt att luften gick ur mig, kommenterar Anton Lindkvist på sociala medier.

Lindkvist som är född 1988 kom fram som en stor målvaktstalang redan som 16-åring. Han gjorde några matcher i Mullsjö i de lägre divisionerna innan han gick till Jönköpings IK och dåvarande elitserien inför säsongen 2005/2006. Han spelade även för Sveriges U19 landslag och sågs som en av de största målvaktstalangerna i världen.

Ända sedan han kom tillbaka till Mullsjö AIS inför säsongen i Superligan 2008/2009 har Anton varit klubben trogen med undantag för en lyckad utflykt till Norge under en säsong.
Under stora delar av tiden har Lindkvist haft problem med sitt vänstra knä och flera gånger när han börjat bli mer och mer ett namn att axla rollen som förstamålvakt har oturen grinat honom i ansiktet.

– Det är inte ofta jag blir speciellt känslig när det gäller innebandy. Men när man ser hur mycket tid Anton lagt ner på rehabilitering och när sen detta händer just när man återigen börjar se hans fulla kapacitet, då får jag faktiskt en tår i ögat, kommenterar sportchef Jesper Axell.

Sju operationer i vänster knä

Efter otaliga besök hos specialister har Mullsjöfostrade Lindkvist gjort totalt sju operationer i sitt vänstra knä. Ett knä som det senaste har känts i princip helt återställt. När han under träning förra veckan skadade det andra knäet blev det för mycket för Lindkvist som nu får försöka hitta något annat att lägga tid och energi på.
– När Anton själv är redo hoppas vi i föreningen att kunna hitta någon lämplig uppgift för honom. Han har varit en stor del av den här föreningen i många herrans år och har varit en bidragande orsak till den långa resa vi gjort, fortsätter Axell.

Beträffande ersättare till målvaktsposten har Axell inte hunnit agera ännu. Senast mot Dalen återfanns Richard Andersson som en temporär lösning.
– Detta kom väldigt plötsligt men självklart letar vi efter en ersättare även om vi har en toppmålvakt i Benjamin Löfdahl, avslutar Jesper Axell.

Missa inga nyheter! Gilla och följ Jmini.se på Facebook

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.