HC Dalen tar emot Västerviks IK

På onsdagskvällen tar HC Dalen emot obesegrade tabelltvåan Västerviks IK hemma i Skandiamäklarna Center.

Förra säsongen var Västervik ytterst nära att ta klivet upp i Hockeyallsvenskan efter att man, lite oväntat, tagit sig till kvalserien genom att bland annat betvinga Troja/Ljungby i playoff. Så det är ett ytterst kompetent motståndarlag som Dalen ställs mot.

­Det stämmer, det är ett tippat topplag, säger huvudtränare Pelle Gustafsson som själv tippade Västervik som seriesegrare vid Hockeyettan södras upptaktsträff härförleden.

­Jag tycker dom har ett rätt så jämt lag, dom visade bra resultat förra säsongen och har fått behålla många av de spelare som var med då.

Mot Kristianstad blev det förlust för HC Dalen. Vad har man pratat om sen den matchen nu när man ska till att möta en liknande motståndare?

­Vi har sagt att vi ska spela vårat spel, sen får vi ju se upp med deras powerplay och spelvändningar. Dom har en bra defensiv och ställer om snabbt. Men det är vi som har hemmaplan och vi ska inte koncentrera oss på vad dom gör.

HC Dalen ställer troligtvis upp med samma lag som senast. Lite småskavanker hos vissa spelare stör.

­Jag vet inte i nuläget hur det kommer se ut men jag hoppas på att ställa upp med samma lag, säger Pelle och lägger till att han hoppas på mycket folk i Skandiamäklarna center till matchen.

­Det är bra hockey vi spelar som är rolig att titta på.

Topplag på besök imorgon onsdag alltså.

Henrik Skoglund

Missa inga nyheter! Gilla och följ Jmini.se på Facebook

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.