Domen föll idag över HV71- böter och avstägning

Under onsdagseftermiddagen kom domen mot HV71:s Kristofer Berglund och Jere Karalahti. Båda stängs av i fem plus en match.

Kristofer Berglund och Jere Karalahti har båda haft hot om avstängning hängande över sig under en tid.
Karalahti var avstängd i de tre första matcherna på grund av en crosschecking i sista kvartsfinalmatchen mot Linköping förra säsongen. Han gjorde sedan en comeback mot Brynäs, men comebacken blev inte vidare långvarig när han åkte på matchstraff sedan han tacklat Petr Vrana.

Stänger av honom fem matcher
Straffet Karalahtis fick uppgraderades efter matchen till match penalty, vilket innebär att han automatisk är avstängd i en match och att händelsen anmäls till disciplinnämnden.
På onsdagen meddelade nämnden att Karalahti blir avstängd i fem plus en match. Han missar därmed de närmaste fem matcherna medan den sjätte omvandlas till böter.

Farlig crosschecking
Kristofer Berglund blev anmäld för en crosschecking mot Adam Brodecki i slutet av tredje perioden mot Brynäs. Berglund blev inte utvisad, men händelsen uppmärksammades av SHL:s situationsrum och referensgruppen har granskat ärendet. Referensgruppen anser att crosscheckingen är farlig.
Händelsen anmäldes därför till disciplinnämnden, som tog beslutet att också Berglund ska stängas av i sex matcher, men där en match omvandlas till böter.

Emma Krantz
emma.krantz@jmini.se

Missa inga nyheter! Gilla och följ Jmini.se på Facebook

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.