Löfdahl skriver på för tre år – siktar på SM-guld

Nu kommer ett betydligt gladare målvaktsbesked. Benjamin Löfdahl stannar i klubben minst tre säsonger till.
– Det långsiktiga målet är helt klart ett SM-guld, säger Löfdahl.
– MAIS är väldigt proffsiga och jobbar hårt med att skapa bra förutsättningar för oss spelare. Det finns ett genuint engagemang från många runtomkring som bidrar till en grym atmosfär och stämning i klubben, säger Löfdahl och tillägger:
Mullsjö AIS är en förening med ambitioner som är på frammarsch.
Löfdahl tog rejäl plats i superligan redan första året med Mullsjö som slutade på en fjärdeplats i tabellen.
– Förra säsongen var fantastisk på många sätt. För mig personligen var det lite kämpigt att komma in i spelsystemet under försäsongen och det kanske märktes till viss del i inledningen av seriespelet också. Men jag tycker hela tiden att det gick åt rätt håll och någonstans runt jul kände jag att jag var på den nivå jag vill vara, säger Löfdahl.
Förra säsongen hade Löfdahl 80,2% i räddningsprocent och 4,16 insläppta mål per match. Imponerande statistik men han vill bli ännu bättre.
– Jag siktar på att förbättra båda siffrorna. Jag vill alltid vara med och bidra till lagets framgång vilket gör att jag alltid har höga prestationskrav på mig själv. Men räddningsprocenten och antal insläppta mål speglar inte alltid prestationerna. Ibland är det mer en känsla, säger Löfdahl.
En av Löfdahls största styrkor är hans jämnhet och rutin. Det hoppas han ska bidra till att laget får ännu större framgångar.
– Jag hoppas att vi kan fortsätta ta kliv framåt som lag och etablera oss som ett topplag i SSL. När det kommer till slutspel så tror jag att det tar ett tag att skaffa sig den rutinen som krävs för att nå hela vägen. Men givetvis, när man väl är där så är alltid målsättningen att vinna sista matchen. Det långsiktiga målet är helt klart ett SM-guld med Mullsjö, säger han.
Givetvis är även sportchefen Jesper Axell nöjd över förlängningen.
– ”Benji” gick verkligen från klarhet till klarhet förra säsongen. Det är en ytterst stabil målvaktspjäs som känns jättebra att ha säkrat upp för vår långsiktiga satsning, säger han.

Missa inga nyheter! Gilla och följ Jmini.se på Facebook

 

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.