Elitseriepremiär för nysatsande Habo Wolley

Lagbild Habo Wolley gör i år sin 18:e raka säsong i Elitserien och med en sprudlande ungdomsverksamhet i grunden tar nu klubben även nya kliv med elitlaget. För första gången i klubbens historia leds laget av en heltidsanställd tränare och han har i år en mycket ambitiös och träningsvillig grupp att basa över.

– Det känns väldigt roligt att äntligen komma igång efter två månader av försäsongsträning. Vi har ökat träningsmängden i år och spelarna har haft få lediga dagar sedan vi drog igång, så det ska bli kul att få se vilket resultat det har gett, säger Martin Andersson.

Ung hungrig trupp
Habo Wolley mönstrar i år en ung trupp bestående av en mix av egna produkter, inhämtade svenska spelare samt utländska talanger. Dessutom finns ett par äldre spelare som tillför rutin.
– Jag är mycket nöjd med årets trupp. Framförallt är jag nöjd med den inställning som finns i gruppen, spelarna är verkligen inställda på att utvecklas och ta stora kliv framåt under säsongen, vilket jag också är övertygad om att vi kommer att göra, fortsätter Martin.

Spännande besök i premiären
I söndagens seriepremiär väntar RIG Falköping på hemmaplan. Som vanligt har det varit en del spelaromsättning i laget då ett gäng spelare har gått ut gymnasiet och gått vidare till elitklubbar runt om i Sverige. Trots detta finns ett par spelare med erfarenhet från Elitserien och ”Lillis” tror inte att det kommer bli en lätt match.
– Absolut inte. Detta är ett talangfullt gäng, med några toppar i kanske framförallt Victor Nielsen och Jacob Link, så vi kommer att få slita för tre poäng på söndag. Som vanligt när man möter unga spelare kan det gå mycket upp och ner, men är de på topp så kan de definitivt prestera bra volleyboll.

Vill se ett lag med hjärta och bra försvar
Habo Wolley har ägnat mycket tid på försäsongen åt att nöta block/försvar samt att bygga en kultur där spelarna spelar med mycket hjärta och fighting spirit.
– Jag vill se att vi gör de sakerna vi har tränat på bra, men framförallt vill jag se ett lag som krigar på planen. Det kommer att vara vårt framgångsrecept i år och det ska vi visa upp från första matchen, förklarar huvudtränaren vidare.

Dessvärre dras laget med ett par skador inför seriestarten men Martin Andersson är ändå hoppfull om att han ska kunna mönstra fullt lag på söndag.
– Vi har haft ett par spelare skadade under veckan. Jag hoppas att de ska kunna vara tillbaka till på söndag men det kan bli så att vi tar det beslutet på morgonträningen inför matchen, berättar han.

Hoppas på mycket publik
Avslutningsvis skickar ”Lillis” med en vädjan till klubbens alla spelare och ledare.
– Kom och gör elitmatcherna till en fest! Vi behöver ert stöd och jag hoppas att vi med er hjälp ska kunna bidra med bra resultat och riktigt roliga matcher att se på.

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.