Spänningen ökar för J-Södra – Allsvenskan får vänta

Oavgjort för J-Södra mot Syrianska med resultatet 1-1.
J-Södra lyckades inte att gå upp till Allsvenskan i den här matchen, men chansen kommer åter vid nästa match, då på hemmaplan. 

Första halvlek
En något trevande inledning och det J-Södra tycks vara något nervösa. Men de tar över mer och mer genom ett effektivt passningsspel.

Bra skott från distans av Santos i Syrianska men Anton Cajtoft gör en kvalificerad räddning i den 10:e matchminuten. Makalöst läge för Santos i Syrianska stolpe-stolpe ut. Syrianska har en riktigt bra period i matchen. Fredrik Olsson har ett riktigt fint läge i den 16:e minuten men målvakten i Syrianska räddar. Syrianska tar ledningen med 1-0 genom Stefan Ilic på frispark i den 21:a matchminuten.

Daryl Smylie står för en fin teknisk prestation och avlossar ett hårt skott som går precis utanför i mitten av första halvlek. Joakim Karlsson drar på sig en olycklig varning som gör att han missar den viktiga hemmamatchen den 17 oktober mot Östersund. Fredrik Olsson får ett riktigt vasst läge men målvakten i Syrianska fortsätter spela stabilt. Daryl Smylie får en rejäl smäll i slutminuten av första halvlek men han visar tummen upp.

Andra halvlek
Kvällens publiksiffra 1 483. Sirius ångar på mot Frej leder med 2-0 och detta innebär att J-Södra förmodligen måste vinna för att gå upp i Allsvenskan.

J-Södra gör ett makalöst viktigt 1-1 mål genom Tommy Thelin i den 59:e matchminuten och glädjen börjar komma.
Fredric Fendrich försöker ”knorra upp bollen i krysset” men precis utanför. Syrianska får Marko Mihaljovic utvisad.

Tommy Thelins frispark touchar stolpen. Friläge för Syrianska men en Södraspelare räddar utanför mållinjen. Robert Gojani blir ursinnig och varnad. Det innebär att även han blir avstängd mot Östersund. Syrianska gör en helgjuten insats den här kvällen. Joakim Karlsson i J-Södra räddar  i sista stund. Mycket nära mål för Syrianska. Anton Cajtoft får återigen göra en kvalificerad räddning. 1-1 är rättvist sett över hela matchen. Syrianska ska ha en eloge för arbetsinsatsen. J-Södra kämpade och slet hela matchen.

Daniel Thörner
Daniel.thorner@jmini.se

Missa inga nyheter! Gilla och följ Jmini.se på Facebook 

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.