Habo Wolley möter Vingåker

Det är ett uppdaterat Habo från de senaste säsongerna och laget ser starkare ut än på länge.

Vingåker spelar på bortaplan även i den andra omgången av elitserien och denna gång styr man kosan mot gränslandet mellan Småland och Västergötland för att möta Habo Wolley.

Lagen möttes under försäsongsturneringen i Södertelge och efter som sig bör under försäsongen en svängig match så tog Vingåker hem segern med 2-1. Habo har förstärkt laget med tre utländska nyförvärv inför säsongen.

Det är Beau Graham från Australien som huserar på högerkanten och som stod för 25 poäng i premiären och leder på det poängligan. Från Kanada kommer spikern Dillon Collette och från Tunisien centern Foued Belajouza. De två sistnämnda var inte spelklara till Habos premiärmatch mot RIG Falköping, som man förlorade med 3-1, men vi kan nog räkna med att de kommer att vara det till helgen. Största förstärkningen för klubben är nog dock att poängmaskinen Adnan Herco nu är tillbaka fullt ut i laget. Med Adnan i laget och på plan så får man en självklar ledare och en stabilitet som man saknade förra säsongen.

Precis som Habo så föll Vingåker med 3-1 i den först omgången. Sollentuna spelade mycket säkert och stabilt och gav inte bort något alls. Andzej Savostenok visade sig vara den poängspelare och pådrivare som vi hade hoppats på och han leder anfallsligan med 22 poäng efter den första omgången. Vingåker behöver hålla en bra nivå på sin servemottagning för att kunna komma till att använda sina centrar mycket i anfallet. RIG Falköping var mycket lyckosamma i sitt blockeringsspel mot Habo och här gäller det att även Vingåker får till det i det momentet. Framför allt gäller det att få kontroll på nämnda Herco och Graham.

– Båda lagen har betydligt högre ambitioner än förra säsongen och det är en viktig match för båda lagen säger lagkapten Matthias Gustavsson i Vingåker. Habo har fördel av hemmahall och brukar vara starka där. Det gäller att ha nerver under kontroll och hitta rätt anspänningsnivå i uppladdningen så att vi kan göra en bra prestation avslutar Matthias.

Missa inga nyheter! Gilla och följ Jmini.se på Facebook

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.