HC Dalen tar emot Troja/Ljungby i Kinnarps Arena

-Jag hoppas att det kommer mycket folk och tittar på den hockeyn vi spelar, säger HC Dalen huvudtränare Pelle Gustafsson och tillägger att det är en bra hockey som spelas i Hockeyettan södra.

-Det ska bli fantastiskt spännande att bjuda Kinnarpspubliken på Hockeyettan, säger HC Dalens ordförande Calle Jonsson. Vi hoppas verkligen att folk tar chansen att se oss nu när det är match i Kinnarps Arena. Vi hoppas också att det kommer mycket folk från Ljungby och hjälper till med att skapa bra tryck i arenan.

Calle betonar också det goda samarbetet med HV71, som möjliggjort denna match.

-Dom har hjälpt oss jättemycket med det här, bland annat är det via deras biljettsystem vi säljer förköpsbiljetterna till matchen. Men HV har också kommit med tips och idéer om arrangemanget, vi är jätteglada över den hjälpen vi fått.

Calle Jonsson hoppas på en härlig upplevelse för spelare och publik.

-Vi trivs jättebra i Skandiamäklarna Center, det är ju vårat hem, men Kinnarps är alltid Kinnarps och har större möjligheter att bjuda på en totalupplevelse än vad vi har ute i Norrahammar.

HC Dalens lagkapten, David ”Tuppen” Fredriksson, har spelat många matcher i Kinnarps Arena. Han tycker nu att det ska bli kul upplevelse för de som inte fått möjligheten innan.

-Många i vårat och Trojas lag har aldrig spelat i Kinnarps Arena, det kommer bli en upplevelse för dom, vilket är jättekul.

”Tuppen” framhåller också vikten av samarbetet med HV71.

-Det är bra PR för HC Dalen att förknippas med HV71, säger han.

Calle Jonsson, Pelle Gustafsson och David Fredriksson tycker alla att det är kul med så många lokala förmågor i HC Dalen.

-Vi har många killar i laget som är från Jönköping med omnejd, så vi har en stor lokal förankring i bygden, säger ”Tuppen”.

-Det är verkligen något jag vill lyfta fram, säger Pelle Gustafsson. Just nu har vi 15 killar från Jönköping i A-truppen, två från Nässjö och en från Tranås.

Calle Jonsson utvecklar

-Det är en medveten strategi från klubbens sida att satsa på lokala förmågor. Dels är dom bra skolade då de flesta varit med hela vägen upp från HC Dalen/HV71:s hockeyskola till J18/J20. Dels så tar det inte så lång tid att få ihop lagbygget när de flesta känner varandra sedan tidigare. Sist men inte minst får man ju inte glömma bort att ju fler spelare du har från bygden, desto fler familjer och vänner som följer laget dom spelar i. HV71 byggde ju mycket av sin framgång på 00-talet med just en stomme av lokala förmågor och givetvis är det jättekul att HC Dalen står som moderklubb för fyra av dessa spelare: Stefan Liv, David ”Tuppen” Fredriksson, Björn Melin och Johan Lindström.

Vi i HC Dalen hoppas som sagt att detta arrangemang kommer bli en succé och att hockeyfolket i Jönköping sluter upp med oss på söndag i Kinnarps Arena, avslutar Calle Jonsson.

Jim Tengman & Henrik Skoglund – HC Dalen

Missa inga nyheter! Gilla och följ Jmini.se på Facebook

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.