Jönköping arrangerar ny ATP Challenger-tävling

Jönköping och Racketcentrum blir spelplats för den internationella tennisturneringen, som arrangeras den 7–13 mars nästa år. 

– Det är viktigt för svensk tennis återväxt att våra svenska spelare får mäta sina krafter mot internationellt motstånd i hemmamiljö. När vi tittar ut i Europa ser vi att de länder som har flest internationella tävlingar också har fler internationella stjärnor. Challengern i Jönköping är den första men vi hoppas på fler, säger Thomas Wallén, ordförande vid Svenska Tennisförbundet.

Det internationella tävlingsprogrammet i Sverige består i dag av 28 turneringar för seniorer, juniorer, veteraner och i rullstolstennis. 14 av dem är seniortävlingar för damer och herrar på ITF-, ATP- och WTA-nivå.

Nu kompletteras programmet med ytterligare en internationell tävlingsvecka för herrar: en ATP Challenger Tour-tävling, som är kategorin under ATP.

Speldatum blir 7–13 mars i Jönköping och Racketcentrum, där fjolårets Davis Cup-match mellan Sverige och Lettland avgjordes. Tävlingen arrangeras i samarbete med Jönköpings Tennisklubb och kommer att ha 42 500 euro i prispengar. Ansökan har skickats in och ska godkännas av ATP.

– Vi är mycket glada att Racketcentrum och Jönköpings Tennisklubb fortsätter sitt engagemang för svensk tennis. Jönköping har visat genom sina tidigare internationella tävlingar och Davis Cup att de kan erbjuda förstklassiga evenemang, säger Thomas Wallén, ordförande vid Svenska Tennisförbundet.
– Länken mellan ITF Futures och ATP-tävlingarna i Båstad och Stockholm, som saknats i vår tävlingspyramid, kommer på plats genom challengern i Jönköping, säger Henrik Odervall, tävlingsansvarig vid Svenska Tennisförbundet i ett pressmeddelande.

Martin Claesson, vd Racketcentrum:

– Vår ambition är att etablera Jönköping som en stor tennisstad i Sverige och att efter de omfattande ombyggnationer och investeringar inviga anläggningen nya RC Hotel med en internationell ATP-tävling är förstås fantastiskt.  

Missa inga nyheter! Gilla och följ Jmini.se på Facebook

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.