Ny katastrofmatch för HV – femte raka förlusten

Luleå besegrar HV71 med 7-4. HV71 drar på sig alldeles för många onödiga utvisningar och försvarsspelet var rent uselt ikväll. 

Första Perioden:
Bedrövligt försvarsspel leder fram till 1-0 för Luleå genom Peter Cehlarik tiden var 1.05. Riktigt bra anfall av HV71 som leder till fram till ett bra skott av Adam Almquist. Toni Rajala visar fin spelförståelse som leder fram till ett jätteläge för Jacob Micflikier men Erik Ersberg räddar pucken förtjänstfullt. Riktigt farligt läge för Jonathan Granström. 2-0 till Luleå genom Jonathan Granström framspelad av Anton Hedman och Emil Sylvegård tiden var 07.36. Riktigt nära 3-0 men Johan Forsbergs skott tog i stolpen. HV71:s försvar har hittills liknat en hönsgård. Luleå fortsätter skapa ett rejält tryck mot HV71. Bedrövligt försvarsspel leder fram till 3-0 för Luleå genom Jacob Micflikier framspelad av Toni Rajala och Johan Harju tiden var 18.15. Erik Ersberg har riktigt ont i slutet av perioden. HV71 gör en makalöst dålig första period. Skotten vann Luleå med 16-6.

Andra Perioden:
Erik Ersberg är skadad och ersätts av Fredrik Pettersson-Wentzel. Nära 4-0 för Luleå men Fredrik Pettersson-Wentzel räddar. Andra periodens första utvisning drabbar Adam Almquist. 4-0 till Luleå genom Lennart Petrell framspelad av Lukas Wallmark och Peter Cehlarik tiden var 28.17. Martin Thörnberg har inte gjort ett enda mål hittils den här säsongen i SHL detta är underkänt. Jonathan Granström håller fast Martin Thörnberg som leder till att Granström får sitta i utvisningsbåset 2 minuter. Mattias Tedenby styr pucken i stolpen. Ramträff för Luleå. Axel Eidstedt träffar Karl Fabricius olyckligt i ansiktet. Det blöder i ansiktet på Karl Fabricius. Axel Eidstedt blir utvisad 2+10. Powerplay för Luleå mynnar detta ut i. Ny utvisning för HV71 denna gången på Adam Almquist. Jätteläge för Luleå men Fredrik Pettersson-Wentzel.  5-0 till Luleå genom Jacob Legace framspelad av Lukas Wallmark och Jonathan Granström tiden var 39.19. Bedrövligt spel av HV71 framförallt för mycket utvisningar och dåligt spel i försvaret. Skotten vinner Luleå med 18-8. 34-14 i skott till Luleå efter 2 perioder.
Tredje Perioden:
HV71 reducerar till 5-1 genom Chris Abbott framspelad av Ryan O’Byrne tiden var 42.06. Luleå fortsätter att skapa riktigt bra lägen. Assisten var Ryan O’Byrnes första poäng. Adam Almquist drar på sig en ny onödig utvisning hans tredje för kvällen. 6-1 till Luleå genom Jacob Micflikier framspelad av Johan Harju och Jonathan Sigalet. På reprisbilderna ser man att pucken går in via Simon Öneruds skridsko. HV fortsätter med att dra på sig onödiga utvisning den här gången var det Erik Christensens tur. 7-1 till Luleå i powerplay genom Toni Rajala framspelad av Johan Harju och Jonathan Sigalet tiden var 48.17. HV71 reducerar till 7-2 genom Mattias Tedenby framspelad av Teemu Laine och Anton Bengtsson.  HV71 reducerar till 7-3 genom Anton Bengtsson framspelad av Oscar Sundh tiden var 53.19. HV71 reducerar till 7-4 genom Erik Christensen framspelad av Erik Andersson.  HV ska ha beröm för slutforceringen i tredje perioden. Johan Harju drar på sig en onödig utvisning för Luleå. HV71 ska ha beröm för anfallsspelet i tredje perioden men som helhet gör HV71 en riktigt dålig match.

Daniel Thörner
[email protected]

Missa inga nyheter! Gilla och följ Jmini.se på Facebook

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.