Detta är inte okej någonstans HV!

Men det som förvånar mig mest är agerandet vid ställningen 7-4 då får Luleå en utvisning med några minuter kvar. HV71 har då chansen att spela sex mot fyra och sätta press på Luleå. Johan Lindbom väljer då att inte göra något alls. Detta är inte okej någonstans HV. Detta har hänt vid antalet matcher den senaste tiden att tränarna avstår från aktiv coaching.

Vid flertalet intervjuer har Johan Lindbom skyllt på skador och avstängningar. Visst jag håller med om att skadeläget varit besvärande och arbetssamt. Men en vinnare skyller aldrig på omständigheter. Han ger 100 procent hela tiden. Och detta med avstängningar beror på brist av disciplin och självbehärskning. Detta är heller inte ok någonstans HV.

Däremot ville jag berömma HV för tredje perioden den vann de med 4-2. Ryan O’Byrne kommer med all sannolikhet få en lång avstängning. Beskedet kommer på måndag. Den avstängningen är heller inte ok någonstans. Det är enormt glädjande att Martin Thörnberg är tillbaka från tiden i Ryssland. Men facitet hittils är inte godkänt 0 mål.

Mest glädje den här säsongen har trion Teemu Laine-Mattias Tedenby och Chris Abbott stått för. De har stundtals varit briljanta. Jag vill även ge stort beröm till Filip Sandberg och Kevin Stenlund. Visst har alla saknat backar som Chris Campoli, Jere Karalahti och Kristofer Berglund. Men allt får inte stå och falla med dem. Det är i motgångar som karaktären i HV prövas.

Jag vill se att HV lyckas den här säsongen men då krävs en helt annan inställning än vad jag har sett hittils. Jag efterlyser aktiv coachning från Johan Lindbom i Scandinavium mot Frölunda. Annars är risken stor att det blir en sjätte  förlust på raken. Jag noterade en intressant detalj i matchen mot Rögle från Ängelholm och detta var skillnaden på Anders Eldebrinks coaching kontra Johan Lindboms coaching. Anders Eldebrink tog varje tillfälle att pusha sina spelare. Att uppmuntra och vägleda. Visst hände det att Johan gjorde saker men alldeles för sällan.

Det är viktigt att agera proaktivt och detta gjorde Anders Eldebrink med den äran. Det gäller att förutse vad som kan hända i en match och att inte skylla på omständigheter. Skador kommer drabba alla lag i den här serien. Och spelarna har alltid ett val vad det gäller att ta onödiga utvisningar. Det är inte något som bara händer  Det finns en orsak och verkan även i sporten ishockey. En vinnare skyller heller inte på domarna även om jag kan hålla med om att HV71 utsatts för ett antal orättvisa utvisningar. En vinnare fokuserar på det han kan påverka och lämnar det han inte kan påverka. Jag tror att HV har kapacitet att komma topp sex men då krävs ett stenhårt arbete för varandra i varje enskilt byte. Jag avslutar med att säga kämpa, kämpa HV. 

Daniel Thörner
Daniel.thorner@jmini.se

Missa inga nyheter! Gilla och följ Jmini.se på Facebook

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.