Källberg: Vi vet att det är vi som är underdogs

Östras SK:s assisterande coach Albin Källberg inför derbyt.

Hur känns det inför derbyt?
– Vi går in i derbyt med en go känsla efter helgens seger ute på Gotland. Det är en grymt go stämning bland killarna både på och utanför planen. Vi ska givetvis fortsätta trycka på vårat fina försvarsspel samtidigt som vi måste försöka jobba mer på spelet med boll. Vi vet att det är vi som är underdogs så det krävs en minst lika bra insats som mot Visby för att kunna ta med 3poäng över till D-hallen.

Vad kommer avgöra matchen?
– Ett derby är alltid ett derby. Statistik och stjärnspelare brukar inte spela så stor roll, utan snarare det laget som har studsen med sig för dagen samt det lag som har bäst dagsform. Det kommer givetvis vara mycket känslor så det gäller att inte bli överheta, vi är bäst med 5 man på banan.

Vilka spelare har Östra som kan avgöra en sån här fight?
Lite som jag nämner i föregående fråga så brukar det inte spela så stor roll om man är en poängspelare, vi har en bred trupp och samtliga linor har avgjort varsin match. Men för att ta fram ett några så tror jag dom rutinerade rävarna John, Annér och Viktor kommer ha avgörande roller både i spelet men också i tugget och tryggheten. Sen är det ju känt att ”släkten är värst” så Ödeen och Skog kommer säkert vara sugna att knäppa sitt gamla lag på näsan.

Vilka vinner ?
JIK är givetvis dunderfavoriter men om vi gör jobbet över hela banan har vi goda möjligheter att hålla jämna steg med dom.

Missa inga nyheter! Gilla och följ Jmini.se på Facebook

fakta

JIK vs Öster SK  torsdag 15/10
20:00 Arenan 

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.