HC Dalen möter Kallinge/Ronneby IF

På onsdagskvällen är det är det återigen dags för match i Skandiamäklarna Center då HC Dalen gästas av Kallinge/Ronneby IF.

Man skulle kunna tro att det är ett stukat hemmalag som ställer upp till kamp med tanke på överkörningen i söndags mot Troja/Ljungby (1­8). Men Dalens huvudtränare Pelle Gustafsson väljer att se positivt på det hela.

­Vi har kollat på matchen i efterhand, kollat på vissa sekvenser och faktiskt lärt oss av det, säger han och fortsätter:

­Vi gjorde en jättebra första period i söndags, men Troja är ett bra lag och vi har tittat på bitar som dom gjorde bra och lärt oss, det gäller att man plockar det positiva. Man kan inte gräva ner sig efter en förlust, utan man får lära sig av den istället.

För dom som var på plats i Kinnarps Arena kan det ha sett ut som att Troja fick göra vissa av målen för enkelt.

­Det kan ha sett ut så, men Troja gjorde rätt saker hela tiden, små saker som alla kanske inte tänker på, så som spelet framför bägge målen exempelvis, det är där matchen avgörs.

Kallinge/Ronneby började serien lite darrigt, men har på senare tid spottat upp sig rejält och vunnit de fem senaste matcherna, två av dessa på straffavgörande.

­Återigen är det ett bra lag vi möter, säger Gustafsson. Dom har kommit igång på slutet och släpper till lite mål bakåt. Det blir en tuff nöt för oss, men vi är revanschsugna och kommer komma ut med hög energi. HC Dalen har haft två jättebra träningar och killarna har gått och längtat sen i måndags efter att det ska bli onsdags kväll klockan sju.

Pelle kommer att ändra om i formationerna till matchen mot Kallinge/Ronneby.

­Det ska bli roligt att se vilka svar vi får på det.

Adam Bengtsson är sjuk vilket gör att David Elmgren får chansen mellan stolparna för andra gången den här säsongen. J20­målvakten Albin Hakelid kallas upp för att vara backup.

Henrik Skoglund

Missa inga nyheter! Gilla och följ Jmini.se på Facebook

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.