Sjätte raka förlusten för HV71

Frölunda besegrar HV71 med 4-2. HV71 åkte på sjätte raka förlusten i SHL.

Första Perioden:

Frölunda slarvar rejält i inledningen av första perioden. 0-1 genom Martin Thörnberg framspelad av Chris Abbott tiden var 0.33. Målet var makalöst snyggt. Hårt skott högt upp i målet. Mattias Tedenby drar ner en spelare men istället för utvisning leder detta till att pucken går till Erik Christensen som gör 0-2 utan assist tiden var 08.37. Frölunda reducerar till 1-2 genom Sebastian Stålberg framspelad av Nicklas Lasu och Mats Rosseli Olsen. Jere Karalahti tar en onödig utvisning. I powerplay kvitterar Frölunda till 2-2 genom Jacob Larsson framspelad av Arturri Lehkonen och Lukas Bengtsson tiden var 15.53.

Skotten vann Frölunda med 13-6. Frölunda hade det mesta av spelet men slarvar alldeles för mycket. 2-2 efter första perioden. 0-2 målet skapade enormt stor irritation hos Frölundapubliken. De tyckte att det var en solklar utvisning. HV71 gjorde en helt okej första period men slarvar på tok för mycket i försvaret.

Andra Perioden:
3-2 till Frölunda genom Sebastian Stålberg efter en riktig  soloprestation där han lurar Fredrik Pettersson-Wentzel som får ta på sig målet. Framspelningen kom från Nicklas Lasu tiden var 20.56. Frölunda spelar med ett helt annat tempo i inledningen av andra perioden. Det är Frölunda för hela slanten och laget leder rättvist. HV71 åker på en onödig utvisning för lagstraff. Christoffer Törngren sitter av straffet. Jere Karalahti tar en ny onödig utvisning denna gången för hög klubba. Experten Arto Blomsten säger att HV71 inte har råd att ta dessa utvisningar. Filip Sandberg står för en storartad match så här långt. Christoffer Törngren står för en makalös passning till Anton Bengtsson men Lars Johansson räddar.

Johan Sundström gör en makalös soloprestation och passar pucken till Andreas Johnson men Fredrik Pettersson-Wentzel gör en fin räddning. Nicklas Lasu ordnar ett friläge på egen hand i boxplay. Stort beröm till Filip Sandberg, Christoffer Törngren och Anton Bengtsson. Frölunda vinner andra perioden med 1-0 och leder matchen med 3-2. Sebastian Stålberg har gjort 2 mål så här långt. Skotten leder Frölunda med 30-9.

Tredje Perioden:
HV71 har svårt att komma ur egen zon. Frölunda sätter press högt upp i banan. Erik Christensen får kritik av kommentatorerna när han slår pucken till iceing. HV71 fortsätter att spela för passivt. Filip Sandberg skapar ett jätteläge för HV71 men inget mål. HV71 fortsätter att ta onödiga utvisningar återigen var det Jere Karalahti hans tredje för kvällen.

Fredrik Pettersson-Wentzel har gjort flera fenomenala räddningar på slutet. Fredrik Pettersson-Wentzel fortsätter med akrobatiken och visar sin storhet som målvakt. Simon Önerud är helt fri men Lars Johansson i Frölunda räddar.  HV71 har spelat upp sig betydligt i tredje perioden. Extra beröm till Filip Sandberg och Fredrik Pettersson-Wentzel. 4-2 till Frölunda genom Robin Figren framspelad av Arturri Lehkonen tiden var 53.57. Niklas Hansson och Kristofer Berglund hänger inte riktigt med när Frölunda drar upp tempot i sekvensen.

Axel Eidstedt inblandad i en ”liten” uppgörelse som leder till utvisning. Utvisad blir även Anton Bengtsson. Men Frölunda får tre utvisningar. Så HV71 får spela en man mer i andra perioden. Jere Karalahti får nytt matchstraff och blir utbuad av hela publiken i Göteborg.  Frölunda vinner rättvist med 4-2 och HV71 riskerar att få Jere Karalahti avstängd igen. Sjätte raka förlusten för HV71.


Daniel Thörner
[email protected]

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.