Jeres karriär slut? – riskerar lång avstängning

HVKRÖNIKA Jere Karalahti kommer tillbaka från sin avstängning och gör det igen. 

 

Crosscheckar Ryan Lasch i huvudet och får ett nytt matchstraff.  Och det måste vara slutet för honom i HV71 skriver Mats Wennerholm på Aftonbladet.

Matchen igår mot Frölunda var betydligt bättre än tidigare insatser. 

Igår gjorde Martin Thörnberg sitt första mål. Ett mål som var riktigt vackert och distinkt. Erik Christensen bjuder även han på en läckerbit när han gör 0-2. Ett skott som sitter högt upp i målet. HV:s problem igår är att de ta inte kan ta tillvara på ledningen. Försvarsspelet är återigen alldeles för passivt. Och de håller inte att ta så många onödiga utvisningar som laget gjorde igår.
 
Det märks också att spelarna är riktigt trötta i slutperioden. Skador och avstängningar har tagit hårt på den här gruppen. Därför är det ofattbart att Jere Karalahti återigen drar på sig ett matchstraff och förmodligen en lång avstängning. I och med att matchstraffet uppgraderades till matchpenalty så innebär det att Jere Karalahti och Ryan O´Byrne missar den viktiga hemmamatchen mot Djurgården på lördag. Jere Karalahtis dom lär bli hård. En del talar om en rekordavstängning på 15-25 matcher. Jere kom precis tillbaka efter en lång avstängning på 6 matcher varav en hade förvandlats till böter.
 
Jere är så pass rutinerad att han förväntas ta ett betydligt större ansvar än vad han har gjort på sistone. I och med att truppen är så pass sliten som den är har de inte råd med nya skador och avstängningar.  I Luleå råkade Erik Ersberg ut för en skada och igår drar Jere på sig ett matchstraff med avstängning som följd. Detta håller inte HV71. Nu blir det spännande att se hur HV:s organisation kommunicerar med Jere Karalahti efter allt som hänt. Någon form av bestraffning internt känns logisk. Jere Karalahti är en fantastisk back som verkligen inte behöver ta till fula knep. Det gick att skönja ett leende hos Johan Lindbom efter lagets 2-0 mål igår. Anfallsspelet förtjänar verkligen beröm. Kedjan med Törngren-Bengtsson och Sandberg gjorde en riktigt gedigen insats. Filip Sandberg har verkligen fått sitt defintiva genombrott den här säsongen och är en man för Tre Kronor längre fram. HV:s problem är att de ofta ”blir på hälarna” i försvaret.
 
Jag ser definitivt behovet av förstärkning med en offensiv back som är tillräckligt snabb. Uppspelen från försvar till anfall måste blir med distinkta och disciplinerade. Det håller inte att göra felpass efter felpass. Där har Johan Lindbom och Tim Brithén mycket att jobba på. HV brände även flera öppna lägen igår och detta håller inte heller om laget ska vara med där uppe. Frölunda slarvade alldeles för mycket igår men vinner trots allt rättvist med 4-2.
 
Den stora skillnaden mellan Frölunda och HV71 är farten i spelet. När Frölunda drar upp tempot har HV svårt att hänga med i svängarna. Kul att Erik Christensen fick göra mål. Men han har ännu inte kommit upp i normal standard. Det märks att han är rejält slutkörd i den tredje perioden. HV ligger för närvarande på trettonde plats. Just nu har laget tio poäng upp till en sjätte plats med en match mer spelad. Närmast väntar Djurgården hemma i Kinnarps Arena på lördag.

Daniel Thörner
Daniel.thorner@jmini.se

Missa inga nyheter! Gilla och följ Jmini.se på Facebook

 

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.