Livet är en fest

— Det här är ju så otroligt roligt och jättestort för Jönköping och ska därför firas rejält.

På söndagen den 1 november klockan 14.30 spelar J-Södra säsongens sista match hemma mot Utsiktens BK. Men som alla vet är det allsvenska kontraktet säkrat sedan i lördags. Frågan har bara varit: hur hedrar kommunen och invånarna sina hjältar?

— När matchen är slut kommer spelarna att köras till Hotellplan där en scen står riggad och klar för dem att möta folkets jubel, berättar Semberg.

Förutom presentationer och hyllningar kommer partybandet Nolltresex att uppträda och konferencier är den förre spelaren Daniel Segerfeldt

— Eftersom det är en nationell nyhet med J-Södras avancemang måste det också synas och höras när vi ställer till med fest, tycker Semberg.

På Stora Hotellets bottenvåning är det sedan firande för inbjudna medlemmar, volontärer, samarbetsföreningar, ledare och Green Machine.

I Spegelsalen är det firande för 300 VIP-gäster såsom spelare, familjer och sponsorer. Puben Bishops Arms kommer att vara öppen för allmänheten.

— Planeringsarbetet har pågått i flera veckor, men ingenting är ju klart förrän det är klart, säger Semberg.

Starttiden för festligheterna är svår att spika. När slutsignalen ljuder står klockan på närmare halv sex och innan supportrar och spelare har tagit sig från Stadsparksvallen till Hotellplan kan det ta sin lilla tid. Men förhoppningsvis ska det flyta på så att hyllningarna kan börja runt halv sju, uppskattar Karin Semberg.

— Sedan räknar vi med att programmet tar cirka en och en halv timma, det kan bli kallt så det får inte dra ut på tiden för mycket.

Bakom arrangemanget står J-Södra, kultur- och fritidsförvaltningen, Destination Jönköping och mediepartner är Hallpressen.

Emma Krantz
emma.krantz@jmini.se

Missa inga nyheter! Gilla och följ Jmini.se på Facebook 

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.