Dubbla hemmamatcher för Brahe Basket

Coacherna, lagen och Brahe Basket hoppas på mycket publik under en sprakande söndagseftermiddag! Matcherna startar kl 14:00 (H) respektive 16:30 (D).

Först ut är herrarna som efter en nervkittlande derbyvinst förra veckan nu tar emot ett av Sveriges Riksbasketgymnasium, RIG Mark, från Kinna.

Coach Pantoja nämner att de fortfarande jobbar hårt på träningarna och efter den första vinsten mot Wetterbyggden i derbyt så känns det som en andra vinst kan vara nära. ”Vi har fortsatt goda förutsättningar att fortsätta utveckla vårt spel och så även förbättra vår position i tabellen”.

Coach Pantoja oroas av en del skador på viktiga spelare som han innerligt hoppas kommer till spel även till helgens match. Men å andra sidan så ser han fram emot att få tillgång till ett nyförvärv som gör debut i Brahestället till helgen. ”En mycket kompetent spelare som kommer hjälpa laget mycket avrundar Coach Pantoja!”

Damerna kämpar för att vända trenden

Dagen avrundas sedan med match för Brahes damer, laget som startade med vinst hemma i Huskvarna Sporthall, efter tre matcher på andra arenor så välkomnar nu laget Helsingborg Basket till Sporthallen. Damerna har tyvärr haft en tuff resa efter premiärvinsten. Två övertidsförluster följdes upp med att EOS Lund, förra året hemmavarande i Damligan, gjorde affären kort och körde över ett tröttkört och skadedrabbat Brahe. Inför helgen så är Coach Häggström nyfiken på hur truppen agerar efter denna tunga resa som laget haft bakom sig ” givetvis hade vi hoppats på vinster i de två övertidsmatcherna, ser man till lagets insats över 40 minuter i de bägge matcherna så bör vi kunnat knyta samman säcken och kommit till Eosmatchen med 3-0 i vinster.

Tyvärr får man inte som man vill alltid och vi är nu i den sits vi är”. Coach Häggström om läget i laget ”Helsingborg kommer precis som vi till matchen med en något skadedrabbad trupp enligt uppgifter och vi får se hur lagen matchas. Något vi vet är att vi är sugna på vinst igen och kommer ge allt för det samt att få erbjuda publiken fartfylld och aggressiv basket”.

Småskador
Laget kommer till spel med elva spelare. Några dock småskadade men ändå en bredd som förhoppningsvis ska vara användbar under helgens match. Linda Phung gör säsongsdebut och våra juniorer är tillbaka efter förra veckan spel i riksmästerskapen. Samma juniorer som nästa vecka återigen blivit uttagna till landslagsuppdrag!

”Alla till hallen”
Både Coach Pantoja och Häggström hoppas på stöd under söndagens kamper då de för båda lagen är ytterst viktiga poäng som lagen spelar om. ” Vi hoppas innerligt att hallen fylls under söndagen, vi behöver vår 6:e spelare på plats! Hoppas vi ses i Huskvarna Sporthall!”

PeaX Svensson

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.