Det laget som är hetast vinner

Ny match väntar för HC Dalen och denna gång är det Tyringe SoSS som står för motståndet när lagen drabbar samman på söndagseftermiddagen i Tyrs Hov.

Lagen drabbade samman i säsongspremiären, då vann Dalen med 5­1 efter att förstakedjan stått bakom fyra av målen.

Tyringe tog säsongen första trepoängare så sent som förra omgången då man slog tillbaka Nybro på hemmaplan med 5­3. Skåningarna ligger på tionde plats i tabellen, fem poäng bakom HC Dalen. Pelle Gustafsson, huvudtränare HC Dalen, förväntar sig ett hungrigt Tyringe.

­Dom är desperata och i behov av poäng, lite liknande som jag sa inför Varberg senast, säger han.

­Det laget som är hetast vinner, det skiljer inte så mycket mellan lagen. Den handlar om vem som har bäst inställning till matchen och är beredda att göra jobbet.

Att göra jobbet, är det något ni pratat om inför matchen mot Tyringe?

­Det pratar vi om inför varje match. Vi kan prata om hur vi ska spela och så, men i slutändan handlar det om vilket jobb vi gör och vilken attityd vi har till det jobbet vi ska lägga ner. Det är där det avgörs, vi kan prata om vilka bågar vi åka i och så vidare, men det är inte där det avgörs, säger Gustafsson.

I förra mötet mellan lagen var det HC Dalens förstakedja, den så kallade ”Draklinan”, som var tungan på vågen. Kedjan, innehållande David ”Tuppen” Fredriksson, Erik Glimberg och Tor Immo, har fortsatt leverera under serien och tillhör toppen av hela hockeyettan med sina producerade 37 poäng.

­Det är tre duktiga hockeyspelare, säger Gustafsson. Kedjan har både tyngd och fart. ”Tuppen” och Immo står för tyngden, sen är Glimberg hjärnan i kedjan och lite ”städgumma” för de övriga. Dom ska ju vara våran ”leading line” och det visar dom att dom är, dom gör det bra.

Laget mot Tyringe blir i stort sett det samma som senast mot Varberg. Bengtsson fortsätter i kassen och från HV71:s juniorled lånar man in en back.

­Ludvig Collberg, en offensivt skicklig back som kommer spela ihop med Albin Torstensson, det kommer bli intressant, säger Gustafsson.

Collberg kommer spela med Dalen i morgon, hur det blir fortsättningsvis är inte bestämt än.

Backarna som just nu befinner sig på skadelistan, Anton Johansson­ Martis och Niclas Frahmer, väntas tillbaka inom kort.

­Jag hoppas dom är tillbaka nästa vecka, hälsar Pelle Gustafsson.

En spännande debut av Collberg väntas alltså imorgon. Dessutom ska det bli spännande att se om ”Draklinan” fortsätter sin poänglevereans. För er som inte har möjlighet att se matchen på plats i Tyrs Hov, Tyringe bjuder på fri entré, finns alternativet att se den via webben.

Henrik Skoglund

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.