Hemmamatch mot serieledaren väntar Habo Wolley

Tempot är högt i Habo Wolleys spelschema för tillfället. Efter bortamatcher såväl torsdag som söndag är det nu dags för hemmamatch imorgon tisdag. För motståndet står serieledande Hylte/Halmstad.

Habo Wolley återvänder nu hem efter två bortamatcher när man tar emot Hylte/Halmstad. Bortalaget har inlett året stark och toppar tabellen på 13 poäng efter fem spelade matcher. De har i år en stark och bred trupp som leds av passaren och tränaren Matthew Young. Runt omkring sig har han ett lag med anfallskraft på alla positioner och dessutom bra spelare på bänken som kan komma in.

Laget alltmer samspelt
Habo Wolley börjar få mer kontinuitet i laget och har kunnat starta med samma uppställning de två senaste matcherna. Detta gör att laget blir mer och mer samspelt och spelet mot Falkenberg var ett steg i rätt riktning jämfört med Örkelljungamatchen.
– Vi ger oss chansen att vinna set mot både Örkelljunga och Falkenberg, men vi tar den tyvärr inte. När det ska avgöras har vi blivit för passiva och försiktiga och detta vill jag se en förändring av mot Hylte, säger tränaren Martin Andersson.

Servemottagning och anfall kommer avgöra
Habo Wolleys tränare har varit relativt nöjd med block- och försvarsspel under inledningen av serien men anser att det finns mer att hämta i servemottagning och anfall.
– Vi har lagt mycket tid på träning på vårt block- och försvarsspel och jag tycker att det har gett resultat. Däremot tycker jag att vår servemottagning måste höja sig ett snäpp och vi måste spela ett smartare anfallsspel. Gör vi det är jag övertygad om att vi kommer att göra en bra match mot Hylte, avslutar Martin Andersson.

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.