2,1 miljoner kronor till ungdomsidrotten i Jönköpings län

Mest får fotbollen, 942 212 kronor, följt av ishockeyn som får 443 449 kronor. Den förening som får mest pengar är HV 71 med 314 075 kronor. Detta står klart efter att drygt 20 000 Jönköpings länsbor valt att stödja minst en förening i Gräsroten.

När Svenska Spel via Gräsroten delar ut över 50 miljoner kronor till svensk ungdomsidrott får Jönköpings län 2 140 740 kronor – en ökning med drygt 120 000 kronor. Det är Svenska Spels kunder som anslutit sig till Gräsroten som avgör vilka föreningar som får ta del av beloppet, vilket är vad 20 792 Jönköpings länsbor har valt att göra – en ökning med 46 procent jämfört med i fjol.

Efter fotbollen och ishockeyn så är det innebandyn som får mest pengar, 88 870 kronor. På fjärde plats kommer bandyn på 73 219 kronor, tätt följt av golf på 47 842 kronor.

– Svenska Spel vill aktivt bidra till att ta idrotten framåt. Med Gräsroten sätter vi ungdomsidrotten i centrum och ger föreningssverige en tidig julklapp på över 50 miljoner kronor. I Jönköpings län är det extra kul att se allt fler väljer att bli föreningsfaddrar och bidra till ungdomsidrotten i regionen, säger Lennart Käll, vd på Svenska Spel.

Hos Jönköping Södra IF, som får tredje mest i länet, är man såklart glada över nyheten:
– Gräsrotens bidrag är ovärderligt för vår ungdomsverksamhet. Pengarna innebär att vi kan ha kvalitet på vår utbildning och möjliggör även vår satsning på flicksidan, säger Henrik Landén, ungdomsordförande i Jönköpings Södra IF i ett pressmeddelande.

En annan förening som också får en väsentlig summa i årets utbetalning är Vetlanda BK med 23 815 kronor:
– Fantastiskt med ett så fint bidrag. Detta ger oss en bra möjlighet att ytterligare vidareutveckla ungdomsbandyn i Vetlanda, vilket är helt i linje med föreningens målsättning, säger Carl-Gunnar Jonasson, ordförande i Vetlanda BK.

Även i Tranås AIF IF, som får 46 763 kronor, är det glada miner:
– I vår förening är ambitionen att jobba tillsammans som en förening och det är inspirerande att så många engagerar sig för vår anrika klubb vilket vi bland annat ser i Gräsroten. Detta ger oss möjligheter att fortsätta vår utveckling och utbildning av ledare inom föreningen, säger Peter Josefsson, ordförande i Tranås AIF IF.

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.