HV:s passningsspel måste bli bättre

Tyvärr helt utan HV-spelare anledningen är uppenbar spelarna har helt enkelt inte varit tillräckligt bra. Mattias Tedenby och Martin Thörnberg borde varit aktuella men i konkurrensen med spelare från KHL blir det inte så.

En sak som blivit mer uppenbar är att förstapassen hos HV måste bli mycket bättre. HV71 är det mest utvisade laget i hela SHL där måste det också bli en bättring. Senast 4 matchers avstängning på Chris Campoli och Chris Abbott detta är inte okej. Däremot är jag mycket nöjd med Fredrik Pettersson-Wentzel som varit riktigt bra i SHL. Johan Lindbom måste vara betydligt aktivare i sin coachning framförallt i svåra kritiska lägen.

Extrem noggrannhet
Passiviteten i matchen mot Espoo Blues förlust 1-3 var uppenbar inte okej någonstans HV. Spelarna har varit tydliga med att målet är SM-guld och då krävs det extrem noggrannhet i varje spelmoment. Men mest orolig är jag över förstapassen. Jag tycker HV måste förstärka med minst 1 offensiv back av högsta klass. Erik Christensen är en av SHL:s tre bästa forwards.  Men det märks att han fortfarande är hämmad efter sin skada. Martin Thörnberg hade en tuff inledning av serien men på slutet har han visat betydligt bättre takter.

Härlig energi
Teemu Laine och Mattias Tedenby visar härlig energi i match efter match. Mattias Tedenby är tillräckligt bra för att återigen vara aktuell för NHL. Backspelet i HV måste förbättras och där jag vill gärna se förstärkningar.  Dessutom är det helt nödvändigt med en tredjetränare som har stor erfarenhet från SHL. Ledarskapets brist på rutin från SHL har tyvärr lyst igenom med all önskvärd tydlighet. Tabellen ljuger inte efter 16 omgångar dvs elfte plats och 21 poäng efter Frölunda.

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.