Svenska mästarna väntar på bortaplan för Habo Wolley

På söndag är det dags för Habo Wolley att för första gången denna säsong möta de regerande svenska mästarna Linköping VC. Linköping har i år en något mindre trupp än vanligt men där finns mycket kvalitet så det väntas blir en svår bortamatch för Habo.

Habo Wolley åker på söndag till Linköping för att försöka ta hem säsongens första poäng i bortamatchen mot de regerande svenska mästarna. Linköping VC har i år en liten trupp men med mycket kvalitet.
– Högerspikern Martin Larsson har inlett säsongen mycket starkt och där måste vi göra ett bra jobb för att få stopp på honom. Dessutom är de väldigt bra i mitten så förutom Martin Larsson måste vi hålla ett extra öga där, säger Habos tränare Martin Andersson.

Viktiga spelare tillbaka i laget
Till Linköpingsmatchen är både Dillon Collett och Foued Belajouza tillbaka i laget vilket kommer vara viktigt för bortalaget. Tyvärr drabbades man av en motgång i tisdagens match mot Tierp när Simon Forzelius skadade sig.
– Simon stukade dessvärre foten rejält i tisdags och vi kommer troligen att få klara oss utan honom på söndag, fortsätter Martin Andersson.

Serven viktigt vapen
För Habos del kommer det att vara viktigt att bibehålla nivån i servemottagningen som man har haft på sistone samtidigt som den egna serven kommer bli en nyckel.
– Som vanligt är serve och servemottagning oerhört viktigt. Kan vi få bort dem från nät med vår serve kommer det göra vårt block- och försvarsspel betydligt enklare och i så fall är jag jag övertygad om att vi kan ge Linköping en rejält fight om de tre poängen, avslutar tränaren Martin Andersson.

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.