Vårt alldeles egna HV71 har haft en tung början

Vårt alldeles egna HV71 har haft en tung början med skador, men främst är de antalet avstängningar man har dragit på sig som gjort att det har blivit svårt. 

Ledigheten i och med Karjala-cup har gett tid för återhämtning och bra träning. Många lag har hämtat andan och har försökt läka sina sår men har fortfarande problem.
Luleå som har värvat stort men som inte har presterat, lever med stor press inför fortsättningen, ledarskapet kan snart ifrågasättas.

Modo har redan tagit tag i sina problem genom att ha anställt Andreas Johansson som huvudtränare, vilket blir riktigt spännande. För övrigt levererar de efter förväntningarna.
Frölunda toppar med Skellefteå i hälarna där Färjestad, Linköping och Växjö även försöker haka på.                                                

Förväntningarna och kraven brukar gå hand i hand med inhandlingen. Ju bättre (dyrare) man handlar, ju högre ställs kraven. Tiden som ges för att få ihop laget är ofta väldigt kort. Att träna laget fysiskt är inte den svåra uppgiften, konsten är att lära känna 25 olika individer och få dem att passa och trivas tillsammans. Du måste kunna se individens styrka och få ut det bästa av varje enskild spelare.
För att kunna lära ut detaljer krävs det naturligtvis att man ser och förstår spelarna. Att kunna förändra spelsättet under spelets gång är en förutsättning i dagens hockey, likaväl som spelarna visar respekt för varandra, få ihop gruppen, tro på speltiden och gör skitjobbet åt varandra. Lyckas HV göra detta, ja då kan det bli en kul säsong. Men spelas det liknande hockey som tidigare, då blir jag orolig. 

Fanta svarar på dina frågor gällande hockey

Fanta Karlsson

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.