Mullsjö AIS värvar målvakt

För ett par veckor sedan annonserade Mullsjö AIS trotjänare Anton Lindkvist att han slutar med innebandyn efter stora skadebekymmer den senaste tiden. Hans målvaktspost i Superligatruppen har därefter mer eller mindre varit vakant. Nu har Mullsjö AIS hittat sin ersättare. En 20-åring från Borås.

Under perioden sen Lindkvist lade hjälmen på hyllan fram tills idag har 29-åriga Richard Andersson ställt upp för föreningen. Nu har sportchef Jesper Axell hittat en mer permanent lösning. En ung målvaktstalang från Borås IBF med namnet Jonathan Larsson är den som ska ge Benjamin Löfdahl en match om målvaktsposten.
– Jonathan Larsson är någon vi haft ögonen på ett tag såklart. Vi vänder oss alltid mot närområdet först och främst och nu när Anton Lindkvist blev skadad kände vi att tiden var mogen att ställa frågan till Jonathan om han kände sig redo att kliva in och ta en plats i truppen, berättar Axell.
– Allting tyder på att Jonathan blir en riktigt bra målvakt på sikt så länge han tränar hårt och lyssnar på tipsen från Benjamin och ledarstaben, fortsätter sportchefen.

Jonathan Larsson är alltså 20 år gammal och förstemålvakt i division ett laget Borås IBF. En klubb som för närvarande parkerar på en sjunde plats i serien. Jonathan som själv kommenterar övergången från Borås såhär i ett pressmeddelande.
– Det var riktigt kul när Mullsjö ringde. Givetvis är det svårt att lämna Borås IBF då det är min moderklubb men samtidigt känner jag att jag stannat av i min utveckling lite.

I Benjamin Löfdahl har Mullsjö AIS en stor, stark och trygg målvakt. Nu kompletteras denna målvaktsbesättning med en ung, hungrig och placeringssäker målvakt, om än dock några centimeter kortare.
– Mina styrkor är väl att jag läser spelet bra. Jag kommer oftast ut bra och vill helst slippa göra spektakulära ”TV-räddningar”. Jag sitter hellre rätt från början. Om man jämför med ”Benji” är jag ganska liten till växten men jag hoppas kompensera det med min spelförståelse, berättar Jonathan Larsson som inte vill svara på vad hans svagheter är.
– Nej, det känns onödigt att bjuda på, skrattar han.

Jonathan Larssons kontrakt är skrivet på 2,5 år och han är spelklar redan till torsdagens bortamatch mot FC Helsingborg.

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.