Upp till bevis för HV71

HV71 har spelat upp sig de senaste matcherna helt klart. Försvaret har blivit betydligt bättre. Trots det blev det förlust senast mot Brynäs med 2-1 efter förlängning.  Laget ligger på en nionde plats med 25 poäng och 50-50 i målskillnad. Godkänt nej långt därifrån.

Har coachningen varit tillräckligt aktiv de senaste matcherna svaret på den frågan är nej. Jag menar inte tränarna ska studsa upp och ner hela tiden men de ska ha den avgörande fingertoppskänslan i matchavgörande lägen. Att Andreas Johansson kommer tillbaka till Kinnarps Arena kommer bli riktigt spännande.

Att vinna mot HV71 är riktigt viktigt för Andreas Johansson och Fredrik Olausson. Terrorhotet har även nått SHL och HV71 detta innebär att säkerhetsarbetet trappas upp betydligt till matcherna mot Modo Hockey och Skellefteå AIK. Helt nödvändigt tyvärr. Jag tror HV71 kommer få svårt att lyfta utan förstärkningar i detta läget.

Offensiv spetsback 
Det saknas en offensiv spetsback som kan göra minst 30 poäng på en säsong. Framåt behöver HV71 en riktig målskytt som är stabil på cirka 40 poäng. En tuff avslutning väntas i november med matcher mot Modo, Färjestad och Skellefteå. Luleå och Rögle ligger endast 2 poäng bakom HV på tionde respektive elfte plats. Erik Christensen och Mattias Tedenby är en njutning att se. Mattias behöver dock börja göra mål på sina många målchanser.

Niklas Hansson
Just nu missar han alldeles för många gånger. Karlskrona har förtvivlat svårt att plocka nödvändiga poäng och ligger ohjälpligt sist med 8 poäng.

HV har dock tappat poäng mot dem. Den största positiva överraskningen i HV71 så här långt är Niklas Hansson. Riktigt tråkigt att han fick en axelskada. Skadan på Teemu Laine kommer också bli ordentligt kännbar. Jag hoppas innerligt att HV förstärker.

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.