Inför HC Dalen och Kallinge/Ronneby

Det har blivit dags för den tredje av fyra raka bortamatcher för HC Dalen när man på onsdagen styr bussen mot Blekinge för möte med Kallinge/Ronneby.

Kallinge/Ronneby är inne i en riktig formtopp. På de senaste fem matcherna har man tagit 13 av 15 möjliga poäng och därmed tagit klivet upp på den så viktiga fjärdeplatsen.

För Dalens del är det topp sex som gäller och ska man hänga med i det racet så vore det bra med åtminstone poäng i onsdagens match. Trots två raka förluster för Dalen, ser huvudtränare Pelle Gustafsson ändå positivt på tillvaron.

­Jag tycker vi gjort två bra bortamatcher mot Vimmerby och Troja, säger han och fortsätter.

­Vi ska fortsätta med det bortaspelet vi har spelat nu, men samtidigt måste vi spetsa till det. Ska vi vinna matcher på bortaplan, framförallt mot topplagen, måste vi exempelvis ta tillvara på våra powerplay för att ha chans att vinna.

Gustafsson tycker att defensiven funkat bra i de senaste matcherna, men att tyngden saknas framåt.

Till onsdagens match får han tillbaka lagkaptenen David ”Tuppen” Fredriksson i laget. Med honom får vi lite mer tyngd, kommenterar Gustafsson. Förutom att Fredriksson är tillbaka återkommer också HV­lånen Ludvig Collberg och Joseph Jonsson.

Niclas Frahmer och Niklas Bunnstedt missar morgondagens match.

Henrik Skoglund

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.