Ormaryds IF damer lägger ned sin satsning

Ormaryds IF har beslutat att låta damfotbollsverksamheten vara vilande. I praktiken innebär det att vi, efter degraderingen från ettan, avsäger oss vår plats i division två.

Ormaryds IF har beslutat att låta damfotbollsverksamheten vara vilande. I praktiken innebär det att klubben efter degraderingen från ettan, avsäger sin plats i division två.

Orsaken till beslutet är att de flesta klubbar på Höglandet numera har en uttalad satsning på damfotboll.

När tjejerna väl fick spela i en klubb som gav alla resurser till damlaget så lät inte resultaten vänta på sig. Under 2000-talet har OIF, tillsammans med Landsbro IF, varit Höglandets dominanter på hög nivå. Och 2015 spelade alltså Ormaryd i division 1, sin högsta nivå någonsin.

– Nu ser det helt annorlunda ut, säger Lars-Erik Hall på Ormaryds hemsida., som varit med på tåget ända sedan början. Det blev plötsligt jättesvårt att rekrytera spelare till vår satsning mot högre nivåer.

Sedan början av oktober har vår rekryteringsgrupp lagt ner ett stort arbete och har haft kontakt med ett trettiotal tänkbara nyförvärv för att utöka truppen. Merparten av spelarna från närområdet har dock tackat nej och väljer att fortsätta på var sina håll i Eksjö, Nässjö, Tranås, eller Vetlanda.

– Nu blir det en tuff kamp mellan föreningarna i dessa städer om att skapa den bästa damfotbollsverksamheten, fortsätter Lars-Erik. Dessvärre tror jag inte att detta kommer att gynna damfotbollen i stort. Föreningarna måste lägga bytänkandet åt sidan och ta ytterligare ett steg i rätt riktning för att steppa upp Höglandets damfotboll ännu mer.

 

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.