Ge ungdomarna en chans!

HV71 förlorade hemma mot Skellefteå med 2-3. Den här veckan träffade jag Skellefteås assisterande tränare Bert Robertsson och fick mycket inspiration till den här texten.

Ett av de viktigaste delarna av Skellefteås framgångsrecept är att utveckla människan långsiktigt. En annan viktig del är att utveckla egna talanger födda i hemorten. Till Johan Lindbom har jag en enkel vädjan våga satsa på de egna talangerna i de ledande femmorna. Ett konkret förslag är att våga satsa på Filip Ahl som har HV71 som moderklubb.

Ett problem med att ge etablerade spelare mycket istid är att ungdomarnas utveckling hämmas. Att det fungerar utmärkt att bli framgångsrik ändå är Skellefteå ett framgångsrikt exempel på. Självfallet ska de bästa spelarna spela. Och min övertygelse är att många av de unga spelare växer med ett ökat ansvar. Kevin Stenlund är en annan spelare som jag tycker förtjänar mer istid än vad han har just nu. Det finns även andra lovande spelare som Erik Brännström och Filip Svenningsson som redan bevisat vad de kan i de unga landslagen. Men det viktigaste av allt är att få fram egna talanger med Jönköping som hemort. Det är inte bra i längden att köpa talanger.

Satsa stenhårt på den egna barn och ungdomsverksamheten detta är viktigare än någonsin. Christoffer Törngren och Filip Sandberg tycker jag ska få spela i någon av de ledande femmorna det tycker jag de förtjänar. En mix mellan gammalt och ungt är helt enkelt att föredra. Stoltheten över klubbmärket och hemorten är makalöst viktig för att nå långsiktig framgång.

Detta är något Skellefteå utstrålar. Med mängder av backar födda på nittiotalet. Passion och engagemang för hockeyn är så viktig. Så snälla Johan Lindbom ge ungdomarna en verklig chans i de ledande fenmorna i HV71:s a-lag.

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.