Det finns inga ursäkter HV71!

25 omgångar har nu spelats av SHL. HV71 ligger på tionde plats med 33 poäng och detta är inget upplyftande facit. 

Det som gör mig mest orolig är att ingen verkar se allvaret i situationen. Förlusterna mot Rögle och Linköping gör mig ännu mer ”gråhårig”. Jag saknar desperationen att vinna.

Skall HV71 nå toppen krävs en tydlig spelidé, ett uppoffrande spel och en aktiv coachning i resterande 27 omgångar. Det som gör mig mest orolig är att ingen verkar se allvaret i situationen.

Förlusterna mot Rögle och Linköping gör mig ännu mer ”gråhårig”. Jag saknar desperationen att vinna. Vilket Chris Campoli mycket riktigt sa efter lördagsmatchen om Linköping: ”de var mer desperata än oss.”

Anledningen till att vi inte ligger ännu längre ner stavas Fredrik Pettersson-Wentzel. Han har varit fullkomligt formidabel i mål. Men det håller inte att han match efter match står på huvudet. Ett annat viktigt ord är ansvar. Att ta ansvar för varje situation på isen är så makalöst viktigt. Att skylla på avstängningar håller inte. Detta går på jämt ut sett över 52 omgångar.

De nya skadorna på Ted Brithén och Kristofer Berglund oroar också en hel del. HV71 har inte råd med att ha fler nyckelspelare borta. Det enda rimliga i detta läge är att våga spetsvärva någon spelare. Jag tror på att mixa de yngre spelarna med någon av de äldre. Sen tycker jag att Christoffer Törngren, Filip Sandberg och Kevin Stenlund har visat vilka kvalitéer de besitter. Det finns även spelare från HV71:s J20 och J18 som borde få chansen att spela högre upp. Att HV71 inte fick med någon i landslagstrupperna var väntat. Även om jag tycker att Fredrik Pettersson-Wentzel kunde varit ett tänkbart namn. Det finns helt enkelt inga ursäkter HV71!

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.