HC Dalen tar sig ann Varberg på bortaplan

Vi går för vinst, hälsar HC Dalens huvudtränare Pelle Gustafsson.

De fyra främsta lagen i de fyra serierna som bildar Hockeyettan går till Allettan efter jul. De lag som blir kvar börjar om efter jul i något som kallas för vårserien. I vårserien får lagen med sig startpoäng som ges ut beroende på hur lagen placerade sig i grundserien. HC Dalen ligger just nu sjua i tabellen, en placering som innebär att man startar om efter jul med en tredjeplats och fem poäng. Men man vill åt sjätteplatsen som gör att man startar om på en playoff­plats 28 december.

­Vi ska vinna vår match så får vi se om vi får de andra resultaten med oss, säger Pelle Gustafsson.

Tre poäng och fyra måls sämre målskillnad skiljer HC Dalen från den sjätteplats som Halmstad just nu innehar.

­Vi får ha koll på resultaten, sen finns det ju lag bakom som jagar oss också, men finns det läge för det så kommer vi absolut gå för det, säger Gustafsson angående plats sex i tabellen.

Dalen har varit spellediga sedan förra onsdagen då man besegrade Mörrum på hemmaplan. Under veckan som gått har man varit lediga några dagar, men också tränat på bra.

­Vi har vilat upp oss lite, men kört på bra här måndag och tisdag, säger Gustafsson som hoppas på mycket energi hos sina spelare till matchen mot Varberg.

Laget blir i stort sett detsamma som för en vecka sedan och Pelle Gustafsson hoppas att hans lag avslutar höstsäsongen med en seger.

­Det skulle kännas bra med en vinst, då har vi avslutat grundserien jättebra med tre raka segrar.

Sen har vi ju haft topp sex som målsättning och det skulle ju vara skönt att lyckas med det målet, avslutar Pelle Gustafsson.

Varberg bjuder på fri entré i onsdagens match, så det finns all anledning att åka ner och stötta HC Dalen till en seger.

Henrik Skoglund

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.