Bortamatch för Habo Wolley

Habo Wolley närmar sig juluppehåll, men innan dess ska två matcher hinnas med och den första spelas på bortaplan mot Södertälje imorgon lördag. En mycket viktig match då Södertälje endast är fyra poäng före Habo i tabellen.

Södertälje var inför säsongen högt tippat av de flesta, men säsongen har inte alls börjat som de hade tänkt sig. Efter en knackig höst ligger de på åttonde och sista slutspelsplats.
– De har en av seriens bredaste trupper och de har inte haft några större skadebekymmer, men de har inte fått spelet att stämma hittills och därför har de gått sämre än de flesta hade förväntat, berättar Habos tränare Martin Andersson.

Viktig match i slutspelsjakten
Lördagens match blir väldigt viktig för båda lagen i jakten på en slutspelsplats i vår. Det skiljer i nuläget endast fyra poäng mellan tian Habo och åttan Södertälje.
– Vi har haft en tuff höst där vi har mött topplagen på löpande band, nu möter vi ett lag som är på nedre halvan så jag hoppas att vi kan knipa några poäng imorgon, fortsätter Martin Andersson.

Habo måste få stopp på Tholse
En nyckel i matchen blir om Habo kan få kontroll på Linus Tholse. Tholse har tidigare varit utlandsproffs och landslagsspelare och kan i vissa matcher vara i det närmaste ostoppbar.
– Linus satsar numer på beachvolley och spelar därför inte alla matcher för Södertälje, men jag räknar med att vi får se honom på plan imorgon och då måste vi se till att göra ett bra jobb i vårt block- och försvarsspel mot honom. Gör vi det, och i övrigt kommer upp i den nivå vi har visat att vi har i oss, så ser jag väldigt positivt på våra chanser att komma hem med en seger imorgon, avslutar Martin Andersson.

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.