David ”Tuppen” Fredriksson förlänger med HC Dalen

HC Dalen är mycket glada över att tillkännage att lagkapten David ”Tuppen” Fredriksson förlängt sitt kontrakt med klubben ytterligare ett år.

David Fredriksson är inne på sin tredje säsong i moderklubben sedan han kom från Rouen i Frankrike 2013. Sedan återkomsten har han stått för över 150 poäng i Dalentröjan.

Utöver sina spelmässiga kvalitéer bidrar David Fredriksson också med stort engagemang och ledarskap skriver klubben i ett pressmeddelande.

­Det känns jätteskönt att ”Tuppen” förlänger, säger HC Dalens sportchef och tränare Pelle Gustafsson och fortsätter.

­Han är själva hjärtat i laget och vill Dalen väl. Han är en ledare både på och utanför isen och han är väldigt viktig för oss.

­Det känns bra, säger David ”Tuppen” Fredriksson om kontraktsförlängningen och fortsätter.

­Det är en underbar grupp att vara i. Ledare, spelare och alla andra i föreningen gör att jag trivs så bra. Sen känner jag att föreningen är på väg uppåt också.

David Fredriksson berättar också att han efter förra säsongen behövde betänketid innan han beslutade om sin hockeyframtid. Trots att han nu beslutar sig tidigt för att fortsätta över nästa säsong har det ändå funnits vissa tvivel.

­Hockeymässigt har det inte varit några problem med motivationen inför valet att fortsätta nästa säsong. Jag och min sambo ska ha barn till våren, så vi har pratat en hel del om nästa säsong hemma och vi har bestämt att jag ska köra vidare nästa säsong minst. Sen får vi se hur det går på hemmaplan efter nästa säsong.

Förhandlingar om kontraktsförlängningar pågår också med andra spelare för att kunna bygga ett slagkraftigt lag även till nästa säsong.

­Många spelare känner att föreningen har något bra på gång och det är även många utifrån som hör av sig som vill komma till oss, säger Pelle Gustafsson.

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.