Inga bortförklaringar håller HV71!

HVKRÖNIKA HV71 förlorade smålandsderbyt mot Växjö med 3-5 efter en riktigt svag insats igen. Var på presskonferensen med HV71:s Johan Lindbom och detta som gjorde mig riktigt förvånad är att han inte var mer besviken.

Förstapassen i egen zon var återigen alldeles för dåliga. Adam Almquist hade riktigt stora problem i försvarsarbetet som ledde till att han fick stora problem i egen zon.  HV71:s stora problem är försvarsspelet och detta leder till att Fredrik Pettersson-Wentzel får alldeles för dålig hjälp.

Emil Johansson och Adam Almquist måste förbättra sitt spel för att detta skall bli bra. Även Ryan O’Byrne har en del att tänka på. Individuella misstagen är alldeles för stora. Två stjärnor som verkligen saknar självförtroende just nu är Erik Christensen och Martin Thörnberg. Martin sa igår att grunden till Växjös ledning i första var de små misstagen som HV71 gjorde. Frustrationen lyste med önskvärd tydlighet hos både Erik Christensen och Martin Thörnberg igår.

Träffade en besviken Niklas Hansson som inte var nöjd med de enkla misstagen i egna zonen. Det som gör mig mest trött är att HV71:s huvudtränare Johan Lindbom gång på gång tar upp de olyckliga omständigheterna med skadorna och andra negativa faktorer. Detta är helt fel fokus. Fokusera på det ni kan påverka istället. En vinnare fokuserar på det han kan påverka. Sen tycker jag också att Johan Lindbom bör vara aktivare i sin coachning i matchavgörande lägen. Experten Petter Rönnqvist tog upp HV71:s problem med försvarsspelet där han tyckte att Jere Karalahti och Emil Johansson var alldeles för långsamma med puck. Men det mest frustrerande är förstapassen i egen zon där är det alldeles för dåligt.

Detta i kombination med alldeles för enkla misstag. Skall HV71 lyfta mot topp sex så måste storstjärnor som Erik Christensen och Martin Thörnberg prestera. Bäst igår var Filip Sandberg. Han visar med önskvärd tydlighet att han förtjänar att spela i förstafemman. Även Christoffer Törngren och Mattias Tedenby var riktigt bra igen. Nu måste HV våga spetsvärva!

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.