JIK förlorade jämn match

Jönköpings IK har spelat upp sig ordentligt efter tränarbytet. Först en riktig bra match mot Endre som följdes upp med säsongens första vinst mot Täby. I dag räckte man dock inte till mot Linköping. Det blev en ny förlust.

– Spelmässigt tycker jag att vi gör en bra match men vi måste bli starkare i slottet och ta returerna framför mål. De gjorde tre mål på returer i dag. Annars tycker jag att vi gör det bra, säger JIK:s tränare James Hamrin efter matchen.

Det var en jämn kamp sett över hela matchen. I första perioden var båda lagen anfallsglada men slarviga i uppspel och avslut. Linköping målade först när Anna Wiman satte bollen mellan benen på JIK:s målvakt Linnea Wallén. Sedan utökade bortalaget ledningen till 2-0.
JIK svarade snabbt när Clara Lundell tryckte dit reduceringen bara dryga halvminuten senare. Emelie Rosén utjämnade till 2-2 från backplats och det var också ställningen till pausvilan.

I andra blev det bara ett mål och det var Linköpings Maja Liljeroth som satte dit den på skottretur. I tredje tog det till 12.07 innan nästa mål kom. Även det Linköpings och även det på en retur.
– Vi pratade om det innan matchen att vi skulle se upp med returerna som i förra matchen mot Linköping. Men vi tappade huvudet ett par gånger och då är de livsfarliga. Då är de där och petar in dem. Det är små marginaler. Spelmässigt tycker jag att vi gör en bra match, säger Hamrin.

JIK tog en timeout direkt efter Linköpings mål och bara halvminuten senare gjorde bortalaget 2-5.
– Det var inte det som jag räknat med när jag tog timeout. Det var lite oturligt. Tyvärr kan det bli så. Det visar att det gäller att vara på tå.

JIK gjorde vad man kunde resten av matchen. 16.35 reducerade Mikaela Lundmark till 3-5 och det blev också slutresultatet.
– Inför sista perioden pratade vi om att ha tålamod och verkligen gå in och kriga framför mål och trycka in dem. Det är de där förgrymmade målen i slottet. Vi måste vara mer noggranna. Vi skapar lägen från egen zon men slarvar. Det gäller att vara noggrann i uppspelsfasen och i försvarsspelet.

Jönköping är fortsatt nästjumbo och på söndag väntar Rönnby som säkerligen kommer att vara revanschsugna efter storförlusten mot IKSU med 16-3.

Hur laddar ni om till den matchen?
– Det är spelet framför mål som måste bli bättre. Nu får vi analysera och smälta den här matchen och sedan titta på Rönnby. Det är ett defensivt lag som lever på sina kontringar och där måste vi sätta stopp. Annars är det för oss att behålla den energin och den positiva attityden som vi har i laget, gå vidare och ta tre poäng på söndag.

 

Éric Moreau

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.