Östra orkade i två perioder

Det var hyfsat jämt i två perioder. Inför tredje stod det 2-1 till JIK men sedan ryckte hemmalaget ifrån ordentligt. Östra orkade inte och JIK vann matchen med 8-2. 

– Jag vill inte vara kaxig men vi är bättre tränade. Det märktes tydligt i tredje perioden att de inte orkade. Jag tycker att Östra bjöd upp till dans ordentligt den här gången och jag hoppas verkligen att de hänger kvar för det är de värda, säger JIK:s tränare Niklas Pålsson  efter matchen.

Det var JIK som tog kommandot i matchen men Östra bjöd upp fint och spelade på kontringar. Båda lagen var annars försiktiga bakåt. Ingen ville göra något misstag och det märktes genom att det blev mycket uppställt spel där det var svårt att komma igenom. 1-0 till hemmalaget efter en period och 2-1 efter två. Men sedan rasade det för Östra när JIK drog upp tempot. 

– Man vill alltid vinna ett derby men i dag var det inget att snacka om. Vi spelar ok i två perioder men det blev tyvärr för stor skillnad i tredje. Jag är ändå nöjd med spelet, säger Östra SK:s tränare Emil Stille.

För Östras  del väntar en tuff match borta mot serieledarna Höllviken.

– Vi måste börja ta poäng men det kommer att bli tufft mot Höllviken. Det är en viktig match och det är bara att kriga på, säger Emil Stille.

Östra ligger på nästsista plats och har tre poäng upp till Craftstaden som är närmast över nedflyttningsstrecket. För JIK:s del ser det ljusare ut. Man är just nu tvåa och man har 13 poäng ner till Fagerhult Habo som är under kvalstrecket. Det vill mycket till om JIK ska missa kvalet till SSL.

– Vårt mål nu är att vi vill gärna behålla andraplatsen i tabellen och vinna mot topplagen. Det är viktigt att vi gör bra matcher och tar poäg mot topplagen när vi ska möta dem sedan i kvalet, avslutar Niklas Pålsson. 

Innan matchen passade Josef Sankell att förlänga med JIK i två år.

I Östratruppen återfanns Emil Kihlblom som valt att lämna SSL och Mullsjö AIS. Han funderade på att lägga klubban på hyllan men vill hitta motivationen och spelglädjen igen. Se intervju nedan med Emil. 

 

 

 

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.