Hemvändaren har hittat formen: ‘‘Alltid skönt att få hänga dit den’’

Två mål och totalt tre poäng på två matcher. Hemvändaren Pär Arlbrandt ser ut att ha hittat formen i HV-tröjan. 
– Att vi vinner är så jäkla skönt, säger 33-åringen.

Pär Arlbrandt blev prisad som en av matchens bästa spelare när HV71 hemmaslog Frölunda på torsdagskvällen.

Nyförvärvet gjorde sitt andra mål på lika många matcher och verkar nu ha hittat formen i moderklubben dit han återvände så sent som i slutet av januari.

– Det var inte min bästa match men det är alltid skönt att få hänga dit den. Egentligen handlar det inte om mig utan det var en jäkla viktig seger för oss. Jag känner att vi fick en jäkla massa energi från den, säger Arlbrandt till Jmini efter matchen.

– Att vi vinner är så jäkla skönt. Jag har inte fått vara med och vinna innan så det var jäkligt härligt.

Arlbrandt satte 3-1 till HV i den andra perioden efter att ha tagit vara på en retur från Lars Johansson i Frölunda-målet.

Men gästerna svarade och kunde i början av den tredje perioden kvittera. HV skulle emellertid resa sig och den 33-årige forwarden skulle spela en viktigt roll i avgörandet.

Med drygt 11 minuter kvar på klockan hittade Arlbrandt fram till Simon Önerud som kunde bryta sig in framför kassen och sätta 4-3.

Niklas Hansson kunde fastställa slutresultatet till 5-3 ett par minuter senare och segern var ett faktum.

– Hade vi torskat hade det varit riktigt tungt och vi hade nästan varit avsågade (från topp-6, Jminis anmärkning). Nu har vi en grymt viktig match på lördag (borta mot Djurgården, Jminis anmärkning). Kniper vi den är vi med på allvar igen så. Det är mycket mentalt spel så jag tror vi kommer växa av det. Det känns så, säger Arlbrandt.

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.