PYLLEN: IF Hallby behåller serieledningen, programenlig vinst mot Hisingen /Torslanda!

Efter en trevande inledning på matchen och 11-11 efter 25 min. i första halvlek, lade Hallby in en högre växel dom sista 5 min. och kunde gå till halvtidsvila med en ledning på 15-12!

I andra halvleken var det inget snack om saken, Hallby var det bättre laget och ökade tempot successivt och kunde till slut vinna med 35-24!
Hallby var bättre i allt och skall och vara det i en sådan här match, speciellt på hemmaplan om man har ambitionen att vinna serien och åter spela i Allsvenskan!

Jag tycker Hallby som lag besitter dom kvalifikationerna som behövs för att ta hem serien, det skulle vara behövligt för att få i gång handbollsintresset i stan på nytt, som jag sagt tidigare finns ett underliggande intresse att se Hallby återvända till finrummet där jag tycker Hallby hör hemma!

300 personer kommer och titta på dagens handboll, skulle Hallby gå upp i Allsvenskan och etablera sig där och tillhöra dom sex bästa lagen så har vi en publiksiffra på 800-1000 personer det är jag övertygad om!

I dagens match lät Hallby Andreas Holme’n stå hela matchen, det kan jag väl tycka är klokt och hålla igång båda sina målvakter nu när det börja dra ihop sig slutstrid i Div 1, en slutstrid som kommer att stå mellan Hallby, Kroppskultur och Anderstorp! Hallby har allt i egna händer så vi får se om dom har nerverna under kontroll nu när det skall avgöras! Jag skall inte va för hård i min kritik utan ge Andreas godkänt för sin insats mellan stolparna, även om jag tyckte det slank in en hel del billiga mål, mycket också beroende på att försvaret stod och sov!
Pål Wetterbrandt kommer igång mer och mer och det kommer att behövas, för han är ju den spelaren i Hallby som har mest rutin, där finns mer att hämta när han får upp flåset!
Karl Lindbom har spelat sig till en ordinarie plats, är den i Hallby som håller ihop försvaret på ett förtjänstfullt sätt, han har tagit för sig mer och mer och får anses vara en nyckelspelare i dagens Hallby! Dessutom är han bra på att vända bort sin försvarare i anfallet och sätter nästan sina lägen från linjen distinkt till 100 %, han tycker jag har utvecklats bäst i Hallby i år!
Övriga spelare som var bra va Ivan Pilipovic, Getoar Gjikokaj  och Fredrik Wendel, ingen föll direkt ur ramen, även om jag skulle vilja se vissa spelare mer delaktiga i spelet.

Vi ser fram emot en spännande avslutning på serien, Hallby har skaffat sig ett fint utgångsläge för att ta hem det här, så pass mycket rutin finns i laget så jag tror inte på någon genomklappning nu utan ett oerhört taggat Hallby kommer att visa vad man vill uppnå, nämligen att vinna serien och ta klivet upp i Allsvenskan!

PYLLEN

fakta

Matchfakta:
Full tid 35-24
Halvtid 15-12
Målgörare för Hallby:
Ivan Pilipovic  7 mål
Karl Lindbom 6 mål
Getoar Gjikokaj  6 mål
Pål Wetterbrandt 5 mål
Fredrik Wendel 5 mål
Isak Boström 2 mål
Tobias Stridh 2 mål
Marcus Erlandsson 1 mål
Anton Andersson 1 mål
Publik ca 300 personer

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.