ATP-touren kommer till Jönköping

För första gången på 20 år hålls en ATP Challenger-tävling i Sverige. Jönköping och Racketcentrum har fått äran att arrangera den internationella tennisturneringen i mars och Martin Claesson, vd vid Racketcentrum är glad över detta.
– Det har inte anordnats en sådan tävling i Sverige sedan 1995 och att vi i Jönköping får möjligheten att anordna tävlingen är väldigt häftigt.

Tredje största tennisturneringen
Tävlingen är den tredje största i Sverige efter Stockholm Open och Båstad Skistar och att Jönköping får ansvaret tror Martin beror på tidigare lyckade arrangemang.
– Vi har anordnat flera lyckade tävlingar innan som till exempel Davies Cup där vi har bevisat att vi kan arrangera stora mästerskap.

Världsklasspelare
Challenger-touren är snäppet under ATP-touren och snäppet över Futuretävlingarna. Flera av de bästa spelarna är med i Challenger-touren.
– Hela Sveriges Davies Cup-lag är med i turneringen och detta gör att intresset för tennis höjs i Sverige och framförallt i Jönköping. Under tävlingsdagarna har vi även flera intressanta föreläsare som till exempel Stefan Edberg och Glenn Strömberg.

RC Hotel invigs
Man kommer också att inviga det nybyggda hotellet RC Hotel som är ett fyrstjärnigt hotell med 59 rum som ligger i anläggningen på Rosenlund.
– Det kommer bli en av Europas första Racketsport och Hotell-arenor vilket är en av anledningarna att tävlingen har gjorts möjlig här i Jönköping, avslutar Martin.

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.