HV:s värvningsdörr på glänt: ”Inget som vi i panik letar efter”

Inför slutspurten i SHL har HV71 inte stängt dörren för ytterligare förstärkningar till truppen. Men den är inte heller helt öppen. – Det är inget som vi i panik letar efter, säger HV:s assisterande sportchef Johan Davidsson.

När HV71 på tisdagen meddelade att klubben kallade till presskonferensen tog det inte lång tid innan spekulationerna på sociala medier och forum började hagla.

En hel del hoppades på ytterligare tillskott till truppen inför SHL:s avslutande 10 grundseriematcher. Men HV presenterade i stället att forwarden Mattias Tedenby, 25, skrivit på ett nytt treårskontrakt.

Och de fans som fortfarande hoppas på ett sent tillskott riskerar bli besvikna.
– Johan Hult svarade på den frågan på medlemsmötet (i måndags, Jminis anmärkning) och hans svar var väl ‘nja… tveksamt.’ Så att man vet aldrig. Är det något vi lärt oss är det att man aldrig kan säga nej eller ja till 100 procent, säger HV:s assisterande sportchefen Johan Davidsson till Jmini i samband med presskonferensen gällande Tedenbys kontraktsförlängning.
– Det är inget som vi i panik vi letar efter utan vi håller ögonen öppna och som sagt dyker rätt kille upp är det inte omöjligt. Vi får se.

På senare tid har HV förstärkt truppen med två namn.

Pär Arlbrandt, 33, hämtades in från EHC Biel-Bienne i Schweiz i slutet på januari. Forwarden har svarat för tre (2+1) poäng på fem matcher.

HV är nöjda med den spets Arlbrandt tillfört laget.
– Jo men så är det, absolut. Vi är jätteglada för att han är här, säger Davidsson.

Även Jonas Fransson, 35, har hämtas in för att säkra upp målvaktssidan under grundseriens slutskede.

Fransson används i nuläget som back-up till duon Fredrik Pettersson-Wentzel och Erik Ersberg.

Målvakten lånades in från VIK Västerås.

Men trots att HV ställer sig tveksamma till ytterligare nyförvärv florerar rykten.

Klubben ska vara intresserade av 23-årige Linus Johansson, till vardags i Mora i Hockeyallsvenskan, rapporterade bloggen Mr Madhawk på onsdagen.

Johansson har svarat för 28 poäng på 32 matcher den här säsongen.

Övergångsfönstret stängs 15 februari.

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.