ANALYS: Hoppet lever än, HV71

HV hemmaslog Brynäs med 3-2 på tisdagskvällen. Avgörandet kom först med tre sekunder kvar. Målet gav laget nytt hopp och självförtroende i jakten på en topp-6-placering.

Med tre sekunder kvar stannade klockan i Kinnarps Arena. Och kanske förlängde stoppet HV71:s säsong med ett par veckor.

Vid ställningen 2-2 kunde Oscar Sundh ta emot en studsande puck och lägga in segermålet i tisdagens hemmamatch mot Brynäs.

De tre poängen kan komma att bli otroligt viktiga i jakten på just Brynäs som för närvarande innehar den sjätte och sista direktplatsen till det kommande slutspelet.

HV inledde starkt i den första perioden men var efter sitt tidiga ledningsmål tillbakapressade av Brynäs som också kunde kvittera och ta ledningen innan de första 20 var över.

Precis som i tidigare matcher den här säsongen kändes HV något svajiga bakåt. Vid 1-1 tilläts Jacob Blomqvist åka förbi tre hemmaspelare innan Johan Alcén kunde slå in returen. Vid 1-2 stod Jesper Ollas helt fri i slottet.

Men HV spelade upp sig och visade en karaktär som troligtvis kommer behövas oavsett om det blir play-in eller en direktplats till slutspelet. Laget stod upp för varandra och fullföljde närkamperna.

Resultatet 2-2 efter 40 minuter var inte på något sätt orättvist.

Den tredje perioden präglades av ett högt tempo och målchanser åt båda håll.

Det kändes nästan som slutspelet redan nu kommit på besök. Då tog HV fram ett av sina starkaste vapen inför vad som komma skall – publiken.

Ett fullsatt Kinnarps Arena bar fram sitt lag som till slut skulle få den där stolpe-in-turen laget verkar ha famlat efter under stora delar av säsongen.

Att ta tre poäng i stället för två och därmed ge Brynäs minst ett var livsviktigt i kampen om en topp-6-plats.

Med nio matcher kvar är uppgiften fortsatt monumental. Det är trots allt inte bara sex poäng som ska hämtas in för att gå om Brynäs. HV måste även klara av att passera såväl Växjö som Djurgården.

Men om det skulle gå, om HV skulle göra det som få förväntar sig, är det nog många fans och experter som kommer slå fast att startskottet på upphämtningen startade en kall februarikväll i Jönköpings utkanter.

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.