ANALYS: ‘‘Surt, tråkigt, katastrofalt’’

Det var upplagt för fest i Kinnarps Arena. Hallen var utsåld och HV kom till spel efter två tunga 3-2-segrar. Men det blev allt annat än ytterligare ett HV-steg på vägen mot en topp-6-placering och därmed en direktplats till slutspelet. Det blev ett platt fall.

Den fart HV satte i första perioden under fredagens första match i back-to-back-mötet med Karlskrona var som bortblåst. I stället var det gästerna som spelade med högt tempo och flera gånger satte Fredrik Pettersson-Wentzel på prov.

Resultatet 0-1 kändes inte orättvist på något sätt efter de första 20. Samtidigt fanns hoppet om en ny vändning, likt den inte ens 24 timmar tidigare, säkerligen hos de flesta av de omkring 7000 åskådarna i Kinnarps.

Men efter den första perioden började det läcka i arenan. Rejält.

Först blev mittenakten uppskjuten i drygt 30 minuter efter ett kylrör under isen gått sönder.

Den gula vätskan som sipprade upp vid den ena stolpen blev till en bra beskrivning av de kommande 20 minuterna.

I mittenperioden blev hemmalaget totalt utspelade av Karlskrona. Ett par oturliga studsar låg till grund för 0-2. En korkad utvisning för osportsligt uppträdande av Martin Thörnberg bäddade för det powerplay där gästerna stängde butiken för gott. HV verkade inte ha någonting att sätta emot.

Den fantastiska veckan med vinster mot såväl Brynäs som Karlskrona fick ett abrupt, surt, tråkigt, katastrofalt slut.

Hemmalaget spelade upp sig något i slutperioden men matchen kändes redan förlorad.

Det kändes uppgivet från HV-båset. Tränarteamet valde att inte göra några märkbara förändringar utan gnetade i stället på med nära fullt manskap.

Gästerna drog på sig ett par utvisningar i mitten av slutperioden där HV lyckades etablera tryck i offensiv zon. Kanske hade det varit läge att ta en time-out där och inte när det återstod två minuter och matchen redan kändes död.

Huvudtränaren Johan Lindbom dök aldrig upp på presskonferensen efter matchen. I stället kom den assisterande tränaren Tim Brithén. Förhoppningsvis var det för att Lindbom var så besinningslöst arg att han hade haft svårt att kontrollera sina känslor. Det ska påpekas att Brithén gav en ärlig analys av sitt lags totala haveri.

Möjligheterna till en topp-6-plats var små redan innan dagens match. Hade HV tagit tre poäng hade det fortfarande varit fyra upp till Djurgården då stockholmarna slog Brynäs. Men inför matchen kändes det ändå som HV hade häng på en direktplats.

Form är emellertid en färskvara och på lördagen hade den surnat rejält.

Sju matcher återstår av grundserien. Kanske är HV:s bästa recept att satsa på att nå hemmafördel i ett eventuellt play-in i stället för att blicka långt, långt upp till den där sjätteplatsen.

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.