ANALYS: Ingen katastrof trots tung förlust

HV föll tungt med 5-2 borta mot Örebro. Men det fanns fortfarande en hel del positivt i HV:s spel, skriver Jminis reporter Adam Jönsson i sin analys av matchen.

Det är roligt att titta på HV71 i offensiv zon. Laget visade på nytt en bra fart under lördagens bortamatch mot Örebro. När HV väl får in pucken över den offensiva blålinjen jobbas det stenhårt runt sargerna. Samtidigt hittar lagets offensiva pjäser positioner som gjorde att det skapades farligheter i flera av anfallen.

Om Filip Sandbergs 0-1 kom till genom en bra individuell prestation var Niklas Hanssons 2-2 ett gediget hockeymål som visar prov på HV:s offensiva styrka. Laget jobbade hårt runt sargerna och lyckades få fram pucken till Kevin Stenlund som kunde skicka en klockren diagonalpass över till Hansson som fick fri gata mot mål.

HV:s problem den här säsongen har inte alltid varit en oförmåga att göra mål. Det har visserligen varit skralt med offensiva chanser i vissa matcher. Men generellt har laget trots allt mäktat med att sätt ett par baljor.

Då har det sett desto svajigare ut bakåt. Lördagens match var ingen skillnad. Örebro tillåts skapa ett par riktigt farliga chanser som kanske hade kunnat avstyras betydligt tidigare.

Matchbilden passade emellertid HV. Den böljande nord-syd-hockeyn gjorde att laget kunde inrikta sig på snabba anfall. Gästerna behövde inte föra spelet, vilket de haft svårt för under hela säsongen.

Lördagens drabbning betydde samtidigt mycket mer än bara tre poäng. Det är inte helt otänkbart att HV ställs mot just Örebro i ett kommande play-in. En seger hade därför inneburit ett mentalt övertag på motståndarna. Något Örebro nu fick med sig.

Visst, det blev förlust – det ska ett idrottslag aldrig vara nöjda med. Men det fanns intentioner i HV:s spel som laget bör ta med sig in i slutskedet av säsongen. Laget pressade på och visade upp en tro på sitt offensiva spel trots underläge med både 3-2 och 4-2.

Vetskapen om att den offensiva styrkan finns, en tro på att ett offensivt spel kommer ge utdelning och en turlig studs då och då kan vara skillnaden på eliminering eller kvartsfinal.

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.