PYLLEN: Viktig Hallbyseger mot HK Aranäs-nu väntar kval

Hallbys damer spelade en viktig handbollsmatch mot HK Aranäs i Arenan, i potten låg en kvalplats till Allsvenskan.

Det började trevande för Hallby som kom i underläge direkt med 0-3 efter 5 minuter, det verkade som Hallbytjejerna var tagna av stundens allvar, för det stod ju väldigt mycket på spel! Hallby samlade ihop sig ganska snart när den värsta nervositeten lagt sig och reducerade, kvitterade och tog ledningen i halvlek med 13-12, i andra halvleken var det inget snack om saken, Hallby var det klart bästa laget och kunde ganska smärtfritt spela av matchen och vinna klart med 27-22 och det fick Hallbytjejerna att jubla ordentligt när saken va klar, även ledarna var nöjda med utgången med ett stort leende på läpparna.

Nu väntar kval till 99 %. Kungälv vinner serien och går upp i Allsvenskan och Sävehof som ligger tvåa är ett farmarlag till Sävehof i elitserien och får inte kvala så det blir Hallby på tredje plats som tar kvalplatsen till Allsvenskan, det kommer att bli intressant att se hur Hallbytjejerna kommer att bemästra den situationen, ska man gå efter dagens match när väl Hallby hade samlat ihop sig tror jag dom har en rejäl chans till avancemang och då skulle det visa sig att Hallbys handboll haft en lyckad säsong 2015-16 med både herr och damlaget i Allsvenskan till hösten, låt oss hoppas på det inte minst för handbollens skull i Jönköping, här finns ett underliggande intresse för handboll som hänger med ända sedan 60-talet, då jag själv var aktiv!

När det gäller spelarkritiken så var Sofie Andersson bra i målet när det väl kom till ett avgörande i matchen trädde hon fram och visade att hon är en lysande målvakt i sina bästa stunder, många avgörande räddningar i slutet. Vidare var Frida Högrell från sin niometersposition dominerande och blev utsedd till Hallbys bästa spelare och till det finns inget att säga emot, andra bra spelare var Sara Ander som har längden inne och har spänst vilket betyder att hon är farlig om hon kommer i läge för sitt toppskott, där skulle Hallby försöka och spärra av motståndarna så hon får fritt läge, då kommer hon att va en joker i stundande kval! Madeleine Schlosser är viktig i försvarsspelet och är dessutom svår att stoppa när hon väl får bollen i offensiven som mittsexa!

Jag tycker Hallby kan va nöjda så här långt med säsongen, man har ett väldigt ungt lag och som jag ser det utvecklingsbart om nu tjejerna vill satsa 100% på handbollen, med några halvdana satsningar kommer man ingen vart, det blir intressant att se Hallbys utveckling dom närmaste åren!

PYLLEN

fakta

Matchfakta:
Full tid 27-22
Halvtid 13-12
Målgörare för Hallby :
Frida Högrell  6 mål
Sara Ander 4 mål
Micaela Almqvist 4 mål
Emma Lövgren 3 mål
Hanna Tolstrup 3 mål
Kicki Iveljic 3 mål
Madeleine Schlosser 3 mål Cornelia Eriksson 1 mål
Publik ca 300 personer

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.