”Små marginaler kan avgöra” HV:s tränare hoppas på seger

Landslagsuppehållet är över. På onsdag är det dags för kvartsfinal i damernas riksserie då HV71:s damlag tar emot Linköping i vad som väntas bli en jämn match. HV slutade på en sjätteplats i tabellen under grundserien, fyra placeringar bakom motståndarlaget.

Uppladdningarna pågår för fullt inför slutspelet i Riksserien. De senaste två omgångarna har gått vägen för det relativt unga HV-laget då de vunnit mot såväl Leksand som SDE Hockey med uddamålet. Nu väntar en betydligt tuffare match mot de regerande svenska mästarna Linköping HC.
– Vi tränar utifrån normala förutsättningar, men i och med att vi möter de svenska mästarna måste de räknas som solklara favoriter. Vi har ändå förhoppningen om att göra det riktigt bra, små marginaler kan avgöra, säger Ulf Johansson, huvudtränare.

Med en stark mentalitet och ett bra lagsamarbete ska alltså HV71 försöka gå segrande ur matchen. Bedriften är inte omöjlig. Båda lagen har vunnit lika många matcher under säsongen, på vardera hemmaplan. Att HV71 skulle knipa semifinalplatsen är alltså högst troligt och inte uteslutet på något sätt.
– Experterna får säga vad de vill, men vi har spelat jämnt mot de flesta lag så vi har helt klart potential att göra ett bra slutspel, menar Ulf Johansson.

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.