ANALYS: ‘‘Surt men inte orättvist’’

HV71 föll med 3-4 mot Luleå på torsdagen. En sur förlust men inte orättvis, menar Jminis reporter Adam Jönsson som såg matchen i Kinnarps Arena. 

Det såg ut att bli en riktig fest när HV71 avslutade hemmaspelet i SHL:s grundserie på torsdagen. Inte ens en minut in i den andra perioden hade laget 2-0 på Luleå. Men sedan verkade kraften försvinna.

Den tyngd och ork som Luleå visade upp under matchens sista 40 minuter blev för mycket för HV. Det pekar också på en av anledningarna till varför Jönköpingslaget inte är med bland de sex bästa lagen i år.

HV gör ingen dålig match. De försöker stå upp och spela fysiskt mot ett riktigt starkt Luleå. Men kraften finns inte riktigt där. Laget vinner inte de viktiga närkamperna i egen zon och lyckas därmed inte förhindra gästerna från att skapa farliga chanser.

Den första perioden visar däremot var HV:s styrka finns. Laget kanske inte har samma tyngd som andra SHL-trupper men snabbhet och bra skridskoåkning finns det gott om. Under de första 20 skapar HV ett flertal kvalificerade målchanser och det hade kanske kunnat stå mer än 1-0 på tavlan efter inledningsakten.

Luleå tar över matchen i den andra och för spelet resten av kvällen.

Men HV visar ändå upp den kämpaglöd och karaktär som stundtals saknats i tidigare matcher. När laget svarar med att nästan direkt sätta 3-2 efter gästernas 2-2-kvittering var det nog många av de drygt 6700 åskådarna i Kinnarps Arena som kände att det här kunde gå vägen.

I stället för tre tunga poäng blev det emellertid bara ett. Surt, men inte orättvist.

Förlusten svider säkert lite extra för ett HV som jagar Brynäs på åttonde plats. Tre poäng hade satt press på Gävle-laget att vinna sin match i morgon för att fortsatt behålla greppet om hemmafördelen i det kommande play-in-spelet. En missad hemmafördel i play-in kan innebära att HV:s säsong tar slut redan nästa helg.

Laget har visserligen inte rosat marknaden den här säsongen. Men i hockeytokiga Jönköping är det nog få som vill att hockeysäsongen tar slut redan under den första halvan av mars.

Missa inga nyheter:

Ladda ner appen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ på Facebook.